Boeven vind je in alle lagen van de samenleving, zélfs – hou je vast – bij de grote modehuizen. Dit zijn de meest spraakmakende fashionmisdaden.
Gucci erfenis
Binnen de originele Gucci-familie was het jarenlang kommer en kwel. Oprichter Guccio Gucci was overleden en had het bedrijf aan zijn drie zonen geschonken. Zoon Vasco overleed jong, waardoor het bedrijf bij de andere twee zonen, Aldo en Rudolfo belandde. Aldo schonk op zijn beurt een deel van het bedrijf aan zijn zonen, maar dat vond zijn oudste zoon veel te weinig. En wat doe je dan? Dan zorg je ervoor dat je vader de bak in draait.
Omdat hij al jaren belasting ontduikt. Het schijnt dat vader Aldo snikkend in de rechtbank zat vanwege het verraad van zijn zoon. Neef Maurizio erfde na de dood van zijn vader de rest van Gucci. Hij moest het in 1993 verkopen, omdat zich privé en zakelijk behoorlijk in de schulden had gestoken. En alsof dat niet genoeg was, werd hij twee jaar later op weg naar zijn kantoor doodgeschoten.
Huurmoordenaar
Zijn ex-vrouw, Patrizia Reggiani, had iemand ingehuurd omdat ze vond dat haar alimentatie, acht ton per jaar, te laag werd door het tweede huwelijk van Maurizio. Ze kreeg 26 jaar gevangenisstraf, wat Gucci vierde door zilveren handboeien met het Gucci-logo in de etalage van hun flagshipstore in Florence te hangen. In 2016 werd Patrizia vrijgelaten wegens goed gedrag. Geloof het of niet: nog geen jaar later bleek ze recht te hebben op een uitkering van net geen miljoen euro per jaar uit het Gucci-nalatenschap. Een afspraak die ze met haar ex had gemaakt in 1993. De rechter oordeelde zelfs dat ze vanwege deze deal over de jaren dat ze in de gevangenis zat, uitbetaald moest krijgen. Het bizarre verhaal van Patrizia wordt in 2020 verfilmd, met Lady Gaga in de hoofdrol.
Deze reallife verscheen eerder in ons crime-issue dat nu in de winkels ligt en ook dit nummer staat weer bomvol real life (crime) verhalen en nog véél meer. Je bestelt 'm hier online!