Door Zalando's duurzaamheidsstrategie was duurzaam shoppen nog nooit zo makkelijk

Het platform bewijst dat stijl en duurzaamheid hand in hand gaan

zalando duurzame mode items
Zalando

De coronarisis heeft een impact op ieders leven en verschillende industrieën, zo ook op de mode-industrie. De huidige situatie laat zien dat nu, meer dan ooit tevoren, het van belang is om stil te staan bij de keuzes die we maken op modegebied, en bewuster met kleding om te gaan. Zalando draagt hieraan bij met hun duurzaamheidsstrategie genaamd do.MORE, waardoor het shoppen van duurzame items in een keer veel toegankelijker wordt.

Zalando's duurzaamheidsstrategie

Zalando staat bekend als een van de grootste online retailers op modegebied van Europa, en biedt een breed scala aan verschillend internationale modemerken. Hoewel het platform al een grote focus op duurzaamheid had, voegt Zalando nu nog meer merken toe aan haar duurzaamheidscategorie. Eerder vorig jaar maakte het bedrijf al bekend volledig CO2-neutraal te werk te gaan, om zo vooruit te lopen op de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het bedrijf wil bovendien binnen drie jaar volledig plastic-vrij zijn en enkel gebruikmaken van recyclebare verpakkingen. "Onze Zalando-klanten maken zich in toenemende mate zorgen over de toekomst van onze planeet en willen daarom steeds meer duurzame mode kopen", stelt het modebedrijf in een persbericht. "Het is momenteel een grote uitdaging om te beoordelen wat duurzaamheid echt betekent en hoe klanten producten kunnen vinden die beantwoorden aan hun eigen sociale en ecologische waarden. We willen veel doen om dat te veranderen."

Nieuwe campagne

In de nieuwe duurzaamheidscampagne komen Zalando-medewerkers op het gebied van duurzaamheid aan het woord waar ze het belang delen van duurzame innovatie binnen het online platform. Daarin wordt belicht dat het bereiken van 100% duurzame mode een lange weg is, en dat als we juist allemaal samenwerken om kleine veranderingen in gang te zetten uiteindelijk een groot verschil kan worden gemaakt. Dat is ook het geen waar Zalando zich op wil richten: "Met deze campagne willen we klanten blijven inspireren om duurzamere keuzes te maken", aldus Lydia Gries, Head of Creative Direction bij Zalando. En zo stelt Partner Communications Manager Kerra: "Hoe kunnen we onze verpakking verbeteren? Hoe kunnen we duurzamer zijn in onze processen? Hoe kunnen we producten nog duurzamer maken? Het is geweldig om te zien hoe onze merken dit samen met Zalando proberen uit te zoeken."

Duurzaamheid filter

Zalando's eigen duurzame label ZIGN zal dit jaar al volledig duurzaam zijn. Op dit moment bestaan alle items uit de collectie voor vijftig procent of meer uit duurzame materialen en ten minste twintig procent gerecyclede materialen. Ook andere labels binnen het aanbod van Zalando zullen moeten werken aan hun duurzaamheidsstrategie.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zo moet een merk aan minstens één van veertien normen voldoen, die variëren van het handhaven van sociale standaarden, milieustandaarden en standaarden voor dierenwelzijn. Alle producten die hieraan voldoen krijgen in de webshop een zichtbare duurzaamheids-tag. Tegen 2023 willen ze 20% van het bruto handelsvolume genereren met het duurzame assortiment. Duurzame merken en items vind je heel gemakkelijk door de Zalando's duurzaamheidsfilter bovenaan de catalogus.

"We willen het voor klanten gemakkelijk maken om duurzamere mode te vinden en te shoppen. Niet alleen door een assortiment te bieden van meer dan 30.000 items gemarkeerd met de vlag ‘Duurzaamheid’, maar ook door alle informatie te bieden die nodig is om duurzamere keuzes te maken", stelt Kate Heiny, Director Sustainability bij Zalando. Shop hieronder enkele van de mooiste duurzame items die te vinden zijn bij Zalando.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion