Adele is al fan: de mooiste jurken van Nederlandse labels om te dragen aankomende feestdagen

De leukste ontwerpen van eigen bodem

tofste jurkjes van nederlandse modelabels
Jasper Rens van Es

Adele vierde op 5 mei haar verjaardag, en verraste ze fans met een gloednieuwe Instagram-post - iets wat de zangeres al in geen tijden meer had gedaan. "Ik wil alle eerstehulpverleners bedanken die ons beschermen terwijl ze hun leven riskeren. Jullie zijn engelen!," zo stelde de zangeres. Nadat Adele's bericht volledig viral ging, viel de jurk van de zangeres in het oog waarna het ontwerp binnen de kortste keren was uitverkocht. De zwarte, satijnen mini-jurk met opvallende ballonmouwen is afkomstig van het Nederlandse label Elzinga, opgericht door Lieselot Elzinga en Miro Hämäläinen. Na een eclectisch debuut tijdens Amsterdam Fashion Week zijn haar rock'n'roll geïnspireerde ontwerpen te vinden bij MatchesFashion – waar je tevens de jurk van Adele kunt vinden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nederlandse opkomende labels

Gauge81

Naast het nieuwe Elzinga zijn er tal van opkomende Nederlandse merken die het volgen waard zijn. Zo is er het Nederlandse label Gauge81, een Amsterdam-based merk dat de grens tussen avond- en vrijetijdskleding vervaagt. Saint Laurent en prinses Diana dienen als referenties, wat leidt tot minimalistische ontwerpen met een glamoureuze twist. Het Amsterdamse 'cool girl' werd opgericht door de Nederlands-Colombiaanse ontwerper Monika Silva en maakt onverwachte essentials van hoge kwaliteit als satijnen mini-rokjes in felle kleuren en aansluitende jurken met spaghetti-straps.

Caes

Als je van minimalistische ontwerpen houdt die een leven lang meegaan ben je bij Caes aan het goede adres. Helen de Kluiver richtte het label in 2019 op, dat bestaat uit bewust gemaakte, en strikt gecureerde collecties van minimalistische basics die niet seizoensgebonden zijn en volledig duurzaam worden gemaakt. Zo vind je er naast zachte bodysuits, sweatshirts en tops ook jurken in neutrale tinten. De naam van het label werd geïnspireerd door de naam van haar overleden vader Kees.

Les Coyotes de Paris

Les Coyotes de Paris staat voor tijdloze ontwerpen waarin de nadruk wordt gelegd op moderne prints en vloeiende silhouetten. Oprichtster en creatief directeur Marieke Meulendijks passies als moderne kunst en architectuur zijn goed terug te zien in de minimalistische maar klassieke ontwerpen. De combinatie van verschillende texturen, kleuren en silhouetten zorgen voor een uitgesproken conceptuele benadering in de items, waardoor de ontwerpen tijdloos aanvoelen.

Bernadette

Tot slot is er het label Bernadette. Hoewel dit technisch gezien een merk is dat gevestigd zit in Antwerpen is dit zeker een label dat niet aan deze lijst mag ontbreken - zeker niet wanneer het aankomt op items als een zomerjurk. Als je aan stijlvolle bloemenjurken denkt zijn zij het antwoord. Bernadette en haar dochter Charlotte de Geyter runnen gezamenlijk het vrouwelijke label, vol met elegante silhouetten bedrukt met handgetekende bloemenmotieven.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion