De beste stylingtrucs om je favoriete legging op een stijlvolle manier te dragen

Zo draag je het comfortabele item gewoon als broek

streetstyle looks
Getty Images

De legging. De meeste van ons hebben er een haat/liefde verhouding mee. Of het nu je sportleggings zijn of je standaard go-to legging, voor velen geldt dat het item een van de meest comfortabele kledingstukken is uit je garderobe. We zouden het liefst de hele dag rondlopen in het ontwerp - maar dan zonder dat het eruit ziet alsof je naar de sportschool gaat. Met deze stylingtrucs draag je dit comfortabele item op een stijlvolle manier de hele dag door.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: betaalbare streetstyle looks

De legging anno 2020

Afgekeken bij influencers en streetstyle sterren komen we al snel tot de conclusie; de legging is overal en wordt veelvuldig gedragen. Hoewel sommige van ons het item gewoon rocken in een dagelijkse look, dragen velen van ons het slechts tijdens een luie zondag op de bank of het sporten. Toch kun je ook een legging zo stijlen dat je klaar bent voor een business meeting of een feestje. Bovendien bestaat de legging tegenwoordig uit veel meer alternatieven dan enkel de bekende ontwerpen gemaakt van sportmateriaal of stretchy katoen, het item maakt onder meer een verschijning in lakleer, corduroy en imitatieleer. Er zijn dus al genoeg stijlvolle alternatieven die überhaupt je look gelijk een geklede feel geven.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Stylingtrucs

Daarnaast zijn er talloze stylingtructjes die je kunt toepassen om de hele dag door een legging te dragen met een stijlvolle twist. De grootste truc zit 'm in het feit dat je iets oversized combineert met het strakke, aansluitende item. Combineer de legging bijvoorbeeld met een oversized blazer, waar je eventueel je taille kunt accentueren door het te combineren met een brede riem. Maar ook een oversized sweater of een hoodie blijkt vaak een stijlvolle combinatie. Zoals bij vele looks kunnen ook hier een paar hakken het verschil maken, waardoor je je gehele outfit een instant stijlvolle upgrade geeft.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een andere stylingtip is het maken van contrasten; wanneer je kiest voor een sportieve legging combineer hem dan bijvoorbeeld met een oversized klassiek wit button-down shirt en je hebt gelijk een ongelooflijk klassieke en effortless look. Of kies juist voor een chunky boot of sneaker bij een wat neutralere legging, om zo je gehele look in balans te brengen. Wij selecteerde de leukste leggings én extra items, voor het creëren van een stijlvolle en comfortabele legging-look.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion