Met de 'blanket dress' trend hoef je deze zomer je bed niet uit

Deze jurken geven je het comfort van je bed de hele dag door

blanket jurk trend tijdens copenhagen fashion week
Christian VierigGetty Images

De zomer is in aantocht en de zon is volop aan het schijnen wat betekent dat we de zomerjurken weer uit de kast kunnen trekken. Hoewel er niks gaat boven het dragen van een jurk tijdens een zwoele zomeravond - ook al bevindt die zich momenteel wellicht in je tuin of balkon - is er één bepaalde soort jurk die het nóg aantrekkelijker maakt om de hele zomer lang niks anders te dragen. Met de zogeheten blanket dress-trend draag je namelijk het comfort van je bed de hele dag door.

De 'blanket' zomerjurk trend

Er is vrij weinig meer comfortabel dan de knusse omgeving van je bed. Voor iedereen die er 's ochtends maar moeilijk uit komt biedt de blanket dress-trend het antwoord. De jurk in kwestie bevat verschillende elementen die in combinatie zorgen voor dat übercomfortabele gevoel. De jurken zijn wijdvallend en nemen vaak hun vorm aan in ofwel midi- of maxi-jurken waardoor comfort gegarandeerd is. Bovendien zijn de ontwerpen vaak gemaakt van katoen (note; net zoals je lakens) en bevatten ze verschillende plooien die sterk doen denken aan de vorm van een dekbed. Klinkt aantrekkelijk? Dat is het ook.

Hoewel de trend niet nieuw is biedt het wel de uitgelezen stijloptie voor deze huidige periode waarin comfort door thuiswerken en social distancing hoog op de lijst staat als het aankomt op het kiezen van een outfit. Omdat het ontwerp zo ruim is, is het zowel perfect voor elke indoor-activiteit als voor een lange wandeling. Je kunt er tevens gemakkelijk een panty onder dragen of een trui bij combineren voor de iets frissere dagen. Kortom; een look die je door de hele (Nederlandse) zomer heen helpt.

street style tijdens copenhagen fashion week
Getty Images
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Veelzijdige look

De jurk alleen is al genoeg voor een hele outfit, maar je kunt het ontwerp tevens up of down-dressen door de toevoeging van andere kledingitems en accessoires. Voeg bijvoorbeeld een oversized leren jack toe voor een meer casual look, of combineer het zwierige ontwerp met statement oorbellen voor een moderne twist. Van dad sneakers tot strappy sandalen, alle soorten schoenen passen bij dit ontwerp waardoor het kan variëren van een meer casual outfit tot een chique look. Aan jou de keuze.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion