Dit merk brengt Rihanna's meest viral jurk terug ter ondersteuning van Black Lives Matter

Dit is de eerste keer dat het modehuis de viral jurk van Rihanna verkoopt

rihanna tijdens the fashion awards in 2019
Getty Images

De afgelopen tijd hebben verschillende modehuizen, ontwerpers en beroemdheden zich uitgesproken over de moord op George Floyd en solidariteit getoond met de Black Lives Matter-beweging. Toch blijft daadwerkelijke actie vanuit de modewereld nog gering. Modehuis ASAI brengt hier verandering in en zet zich op een bijzondere manier in om geld in te zamelen voor de beweging, door een iconisch ontwerp uit een van Rihanna's meest memorabele stijlmomenten terug te brengen.

ASAI brengt Rihanna-jurk terug

De ontwerper achter het modehuis ASAI, A Sai Ta, staat bekend om eigentijdse ontwerpen met moderne invloeden. Zo maakte hij onder meer een felroze, asymmetrische tie-dye jurk speciaal voor Rihanna. De popsensatie droeg het ontwerp genaamd de Hot Wok dress afgelopen zomer en deelde haar look op Instagram, die vervolgens volledig viral ging. Tot op heden heeft de video van haar oogverblindende look - inclusief een Bottega Veneta Pouch bag en Fenty zonnebril - meer dan 24 miljoen views. Hoewel de jurk aanvankelijk custom made was voor de zangeres, besloot de ontwerper de jurk in productie te nemen zodat iedereen Rihanna's viral stijlmoment zelf kan ervaren.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: Curlbellaa over beauty verslavingen en Rihanna

De reden dat de ontwerper de jurk terug brengt is ter ondersteuning van de Black Lives Matter-beweging. Het merk kondigde het nieuws op Instagram aan, waar bekend werd gemaakt dat het ontwerp voor driehonderd euro verkrijgbaar is waarvan honderd procent wordt gedoneerd aan de beweging en tevens stichtingen Solace Women’s Aid en The Voice of Domestic Workers. 'Niemand had deze jurk behalve ik en RiRi,' stelt de ontwerper in de post. 'Maar nu kun ook jij eindelijk een ontwerp bemachtigen!' De jurk is wereldwijd verkrijgbaar via het officiële ASAI Instagram-account.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kom in actie tegen racisme

"Ik ben een Vietnamees-Chinese vluchteling van de tweede generatie in het Verenigd Koninkrijk", zegt Ta in een interview met de Britse Vogue. "Mensen met kleur, diversiteit en verstoten individuen hebben altijd centraal gestaan bij de opbouw van mijn merk, dus ik moet over de kwestie spreken en ik ben vastbesloten om dit altijd te blijven doen." Naast het kopen van deze jurk of het ondersteunen van black-owned beauty labels zijn er talloze andere manieren om solidair te zijn met de strijd tegen racisme. Ook als je niet de middelen hebt om te doneren of producten te kopen kun je het gesprek aangaan, jezelf educaten en vooral luisteren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion