Waarom iedereen wegloopt in deze zomertrend

De ballonmouw-jurk wordt je nieuwe favoriete zomeritem.

hm jurk met ballonmouwen
H&M

Of het nu op een over-the-top manier wordt weergegeven zoals een Cecilie Bahnsen-jurk of op een minimalistische manier is verwerkt in een top van high-street labels als Mango en & Other Stories, de pofmouw is een van de meest bepalende trends van de afgelopen tijd. Ook deze zomer wordt de puffy sleeve verwerkt in verschillende kledingitems, waarvan er één in het bijzonder uitspringt. De ballonmouw-jurk is een van de meest populaire items deze zomer, waar iedereen - inclusief Koningin Máxima - mee wegloopt.

Ballonmouw-jurk trend

In de zomer en het najaar van 2019 maakte de ballonjurk een ware comeback en werd het een van de opvallendste ontwerpen bij verschillende modehuizen. Zo spanden Deens modehuis Cecilie Bahnsen en het Britse Simone Rocha de kroon met hun befaamde volumineuze jurken, maar ook modehuizen als Alexander McQueen, Khaite en Ganni toonden stijlvolle varianten van de ballonmouw-jurk. Als snel volgden high-street labels die een toegankelijke variant maakte van het ontwerp. Een van de grootste favorieten waar iedereen momenteel in wegloopt is een ontwerp van H&M - in de vorm van een fleurige, midi-jurk inclusief opvallende puffy sleeves.

Het artikel gaat verder onder de shopping

De midi-jurk blijkt enorm gewild, mede doordat hij is gemaakt van luchtig katoen. De jurk heeft een recht silhouet waardoor de pofmouwen volledig tot hun recht komen, en een extra elastiek-detail onderaan het ontwerp dat zorgt voor extra volume op een subtiele manier. Perfect te combineren met strappy sandals voor een geklede look, of met platte sandalen of hoge laarzen voor een meer casual look.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Perfecte zomeritem

Naast vele streetstyle-sterren bleek ook onze koningin groot fan te zijn van de trend. Máxima droeg een beige versie van de H&M-jurk in kwestie afgelopen mei tijdens een bezoek aan het OLVG-Ziekenhuis in Amsterdam - overigens de eerste keer dat de koningin verscheen in een ontwerp van het Zweedse modeketen. Met haar statement-jurk inclusief de enorme ballonmouwen is Máxima volledig on trend. Het kledingstuk in de beige kleur is nog steeds verkrijgbaar, wat niet vaak voorkomt zodra een royal in een toegankelijke en stijlvolle look verschijnt. De jurk blijkt het perfecte zomeritem te zijn door de combinatie van stijl, luchtigheid en het praktisch silhouet.

Ook zien: topmodel Adama Jobe neemt ons mee op reis


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion