De tijdloze ballerina's maken een comeback

Het klassieke ontwerp is nu minimalistischer dan ooit

de ballerina's gespot tijdens londen fashion week
Getty Images

Net zoals een leren jack, een goede jeans en een witte blouse zijn ook ballerina's door de jaren heen uitgegroeid tot een waar staple piece in menig garderobe. Hoewel ze tijdloos zijn en daardoor altijd gedragen zullen worden, heeft de ballerina momenteel een heropleving. Waar ze vaak als klassiek en traditioneel worden bestempeld, is de ballerina anno 2020 minimalistisch met een moderne touch.

Ballerina-trend

Net als sneakers en loafers zijn ook ballerina's een van de meest comfy schoenstijlen, maar dan met een klassieke en polished look. Het begon allemaal in de jaren vijftig in Parijs, toen Rose Repetto haar gelijknamige label oprichtte met haar inmiddels befaamde ballerina's. It-girls van die tijd zoals Brigitte Bardot en Audrey Hepburn maakten het schoeisel populair waardoor het massaal omarmd en geliefd werd. De klassieke versie van de schoen werd later opnieuw uitgebracht door Chanel, wiens befaamde two-tone ontwerp tot op de dag van vandaag nog veelvuldig gedragen wordt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ballerina's anno 2020

Later kreeg de schoen een nieuwe stijl door de invloed van topmodellen als Kate Moss, die de ballerina combineerde met stoere leren jacks en skinny jeans. Hoewel de traditionele vorm van de ballerina vooral gekenmerkt wordt door een ronde neus, krijgt het ontwerp nu een nieuwe look waarin de populaire vierkante neus vaak een verschijning maakt, de schoen wordt afgewerkt met een spitse punt of het wordt afgewerkt met een slingback-detail.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: streetstyle inspiratie: Dr. Martens

De schoen maakte in verschillende collecties in 2019 een opvallende verschijning, van Diors ready-to-wear show waar klassiek ballet als grootste thema centraal stond tot de debuut-collectie van Bottega Veneta's Daniel Lee bij het Italiaanse modehuis. De nieuwe kijk op de styling van de schoen is minder klassiek, maar juist moderner, bestaande uit soepel leer en minimalistische vormen. Vaak werden ze afgelopen fashion weeks gespot met gecombineerd met oversized, wijde culottes of gestructureerde pakken, of juist met volumineuze jurken voor een zomers effect. Shop hier de mooiste ballerina's van het moment, geselecteerd door Glamour.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion