Na online modeweken zullen Milan en Paris Fashion Week gewoon IRL plaatsvinden

Ondanks de vele online ontwikkelen wegens de coronacrisis gaat de Franse en Italiaanse modeweek gewoon door

saint laurent show tijdens paris fashion week
Peter WhiteGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 1 juli 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

De huidige coronacrisis heeft een grote invloed op de modewereld. Door de pandemie worden de traditionele modekalenders heroverwogen en worden er nieuwe virtuele concepten ontworpen voor shows en evenementen. Eerder vorige week maakte Paris Fashion Week bekend haar traditionele geplande modeweek in september door te laten gaan met fysieke shows. Nu maakt ook de Milanese modeweek bekend fashion week volledig te laten plaatsvinden IRL. Dit is de eerste keer dat er weer modeweken plaatsvinden sinds het uitbreken van de wereldwijde gezondheidscrisis.

Milan Fashion Week gaat door

De organisatie die verantwoordelijk is voor de organisatie van Milan Fashion Week, Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI), bevestigde dat de Italiaanse modeweek fysiek zal plaatsvinden in september. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de onthulling van het schema van de mannenshows, die eind juli wél volledig online zullen plaatsvinden. Hoewel er fysieke shows zullen worden georganiseerd, wordt er ook een online platform ontwikkeld in aanvulling op de modeweek.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: Anke de Jong gaat naar de Chanel-show

"De digitale fashion week is ontworpen om de fysieke modekalender te ondersteunen, in plaats van te vervangen, die in september zal worden hervat en van vitaal belang zal blijven bij het promoten van het Made in Italy-concept en de waarde van de Italiaanse productiekracht," stelde CNMI-president Carolo Capasa in een verklaring. Milan Fashion Week zal dit jaar plaatsvinden van 22 tot 28 september.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Paris Fashion Week in september

De organisatie die verantwoordelijk is voor de Franse modeweken, de Fédération de la Haute Couture et de la Mode, maakte bekend dat de presentaties van de Lente/Zomer 2021 collecties deze herfst zullen plaatsvinden: "De Fédération de la Haute Couture et de la Mode bevestigt het belang van Paris Fashion Week. De modeweek vindt plaats van maandag 28 september tot en met dinsdag 6 oktober en zal voor de uitvoering voldoen aan de aanbevelingen van de overheid. Shows zullen worden gecomplementeerd met een online platform."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In het statement geeft de organisatie aan dat de fysieke modeweek wel wordt aangevuld met een online programma. Wat dat precies inhoudt is nog niet bekend gemaakt en zal ook per modehuis variëren. De beslissing voor het laten plaatsvinden van de modeweek volgt nadat door heel Europa steeds meer versoepeling worden aangekondigd rondom de maatregelen voor de coronacrisis.

Fashion Week ten tijde van corona

De modehuizen kunnen de shows naar eigen invulling vormgeven, waardoor vele concepten zoals showlocaties en het aantal gasten goed zullen moeten worden heroverwogen. Een show in de buitenlucht – zoals eerder gedaan door onder meer Jacquemus en Marine Serre – lijkt een goede optie te zijn. Modehuizen Saint Laurent en Dries Van Noten hebben al aangegeven dat ze dit seizoen geen show zullen organiseren. Chanel en Dior hebben wel duidelijk aangegeven dat ze hun nieuwe collectie zullen tonen tijdens de Franse modeweek deze herfst.

Journalist Emily Farra uit heel terecht een zorg die jonge en kleinere modehuizen op dit moment zullen hebben: "Of de modehuizen tegen die tijd een nieuwe collectie kunnen produceren, is nog maar de vraag: fabrieken zijn in veel delen van de wereld net heropend, maar veel ontwerpers worstelen nog steeds met beperkte financiën, geannuleerde orders en ontslagen personeel. De extra gezondheidsvoorzorgsmaatregelen voor deze shows zullen ook met een prijs komen."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Eerder koos London Fashion Week ervoor de modeweek te vervangen door een volledig digitale Fashion Week, door middel van virtuele shows en presentaties. Hetzelfde geldt voor de Couture Week in Parijs en de mannenweken in Parijs en Milaan deze zomer. Chanel toonde eerder haar Cruise collectie via een online campagne in plaats van de geplande show in het Italiaanse Capri. Diors creative director Maria Grazia Chiuri liet weten dat de geplande Cruise-show van het Franse modehuis op 22 juli zal doorgaan in Lecce, Italië, maar dan zonder publiek.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder