Vans lanceert nieuwe sneakers met vrouwen streetwear winkel Maha Amsterdam

Geïnspireerd op oranje tompoucen

vans x muha amsterdam
Vans x Muha Amsterdam - Paul Zeper

Sneaker label Vans kondigt een gloednieuw project aan, waarbij het merk een speciale samenwerking aangaat voor de creatie van een sneaker met een heus Nederlands tintje. Het populaire schoenlabel slaat de handen ineen met vrouwen streetwear winkel Maha Amsterdam. Samen met Vans creëerde ze een nieuwe versie van de populaire OG Style 36 LX-sneaker, geïnspireerd op een traditioneel Nederlands gebakje; de oranje tompouce.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: streetstyle inspiratie: Dr. Martens

Vans x Maha Amsterdam

Maha Amsterdam werd opgericht door Saskia van Hofwegen en Dian Iskandar in 2015 door een sterke behoefte "aan vrouwelijke vertegenwoordiging op de Amsterdamse streetwear markt," zo stelt het merk. Inmiddels is de winkel uitgegroeid tot een wereldwijd begrip op het gebied van streetwear, en nu lanceren ze hun eerste internationale samenwerking. Maha Amsterdam creëerde een speciale sneaker met Vans, met een opvallend Nederlands tintje. Geïnspireerd op de oranje tompoucen die we met z'n allen massaal eten tijdens Koningsdag, besloot het duo de typische oranje kleur te verwerken in het schoenontwerp, inclusief de kenmerkende checkerboard-print van het label.

vans x muha amsterdam
Vans x Muha Amsterdam - Paul Zeper

"We zijn erg blij en trots om eindelijk ons grootste project tot nu toe aan te kunnen kondigen! Samen met Vault by Vans hebben we een schoen gemaakt die sterk is geïnspireerd op onze liefde voor zoetigheden. De OG Style 36 LX is een van onze favoriete modellen ooit. We raakten geïnspireerd door een Nederlands gebakje: de oranje tompouce. Mooi om te zien maar een struggle om te eten. Onze OG Style 36 LX is net zo veelzijdig als het smakelijke gebak. Je kunt het onder elke outfit dragen. Hoe zou je het stylen?" zo stelt de streetwear winkel in een bericht op hun Instagram-account.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ode aan Amsterdam

De schoen is gemaakt van soepele en stijlvolle suède in verschillend beige, oranje en wittinten, met de logo's van beiden merken afgebeeld. In het ontwerp werd tevens op een subtiele manier een ode gebracht aan Amsterdam, de thuisstad van de streetwear winkel. Zo bevatten de uiteinde van de veters van de nieuwe sneaker de iconische drie x's, een referentie naar het wapenschild van Amsterdam. De Maha Amsterdam x Vault by Vans-collectie is vanaf 4 juli verkrijgbaar in de online shop van Maha Amsterdam en Vans-(online)winkels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion