Virgil Abloh lanceert studiefonds van 1 miljoen dollar voor zwarte modestudenten

"Ik wil de volgende generatie dezelfde kansen bieden die mij ook zijn gegeven"

virgil abloh tijdens zijn off white show
Dominique CharriauGetty Images

Virgil Abloh maakte wereldwijd faam met zijn gewilde ontwerpen voor zijn eigen modehuis Off-White en schreef geschiedenis toen hij de eerste zwarte ontwerper werd van Louis Vuittons mannenlijn. Nu wil Virgil Abloh investeren in de toekomst van zwarte modestudenten middels een bijzonder nieuw project. De ontwerper maakte bekend 1 miljoen dollar te hebben opgehaald voor een nieuw studiefonds genaamd "Post-Modern" dat beurzen zal verstrekken aan "studenten in de creatieve sector met een academische belofte van zwarte, Afro-Amerikaanse of Afrikaanse afkomst."

Virgil Abloh's studiefonds voor zwarte modestudenten

Abloh creëerde de beurs in samenwerking met het Fashion Scholarship Fund (FSF), een non-profitorganisatie op het gebied van onderwijs binnen de modewereld. Het doel van deze studiebeurs is het creëren van gelijkheid en inclusie binnen de mode-industrie en deze studenten ondersteuning en begeleiding te bieden bij het opzetten van hun professionele leven. "Ik ben altijd gepassioneerd geweest om de volgende generatie studenten dezelfde kansen voor succes te bieden die mij ook zijn gegeven," vertelt Abloh in een statement. "Daarom ben ik verheugd om dit fonds te lanceren in samenwerking met de FSF, die de perfecte partner is om studenten te helpen een succesvolle carrière te bereiken."

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: Virgil Abloh over de relevantie van mode

In een interview met Vogue.com vertelt Abloh waarom hij wil investeren in de zwarte gemeenschap binnen de mode-industrie: "Met dit fonds zullen we honderd kinderen, zwarte kinderen, door een breed spectrum van onderwijsinstellingen leiden. Ik ben begonnen als 17-jarige jongen wiens ouders wilden dat hij ingenieur werd, terwijl ik eigenlijk modeontwerper wilde worden. Nu ben ik 39 jaar oud en het heeft me al deze tijd gekost om te komen waar ik nu ben en in staat te zijn geweest om verandering in gang te zetten."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"Ik wil iets terug doen"

Naast persoonlijke donaties waren verschillende andere partijen binnen de mode-industrie onderdeel van de inzamelingsactie. Abloh zamelde tevens geld in met Louis Vuitton en partners als Evian, Farfetch en New Guards Group. "Ik ben ook mijn partners dankbaar voor hun donaties, die slechts een deel zijn van de langetermijnverplichtingen waarmee ik samen met hen werk om meer kansen te creëren voor zwarte individuen binnen en buiten hun organisaties," vertelt Abloh in het statement. Het ultieme doel van Virgil Abloh's nieuwe fonds? "Ik beschouw dit als een call to action om meer uitdagingen aan te gaan die niet alleen op de catwalk terechtkomen, maar die uiteindelijk het leven van mensen veranderen," aldus de ontwerper tegenover Vogue.com.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion