Van Romee Strijd tot Hailey Bieber: deze zomerjurk verovert Instagram

Deze gebreide jurk is uitgegroeid tot een ware model musthave

hailey bieber in de cult gaia jurk
Instagram / Hailey Bieber

Langzaam maar zeker versoepelen de maatregelen omtrent de coronacrisis en keren we weer terug naar het semi-normale leven. Dat betekent dat comfortable lounge-garderobe weer langzaam plaatsmaakt voor real life kleding. Voor deze transitie-periode lijken topmodellen het eens te zijn over hun favoriete item dat zowel stijlvol als comfortabel is. De jurk in kwestie die Instagram langzaam verovert is er een van het populaire merk Cult Gaia dat onder meer Romee Strijd en Hailey Bieber kan rekenen tot trouwe fans.

Cult Gaia's viral jurk

De jurk werd als eerste gespot bij model Candice Swanepoel, die het ontwerp pre-corona droeg voor een Bvlgari-feest tijdens New York Fashion Week. Hoewel het toen natuurlijk nog verre van zomer was, combineerde het model het ontwerp met een leren trenchcoat. Vervolgens dook het ontwerp op bij supermodel Rosie Huntington-Whiteley, die thuis poseerde in de zogeheten Serita Dress. Het ontwerp is gemaakt van gewoven katoen wat zorgt voor een gebreid-achtig effect. De cut-out details zorgen voor een opvallende twist, terwijl het aansluitende silhouet het figuur op een subtiele manier accentueert.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vervolgens dook de jurk op bij Nederlands model Romee Strijd, die het ontwerp droeg tijdens de bekendmaking van haar zwangerschap op Instagram. Romee koos eveneens voor de jurk in de beige zandkleur - die overigens ook te verkrijgen is in een roestige rode variant. Het item blijkt hier het perfecte ontwerp te zijn voor een zonnige zomerdag, waar de silhouet van de jurk tevens de vorm van Romee's groeiende baby-bump subtiel zichtbaar maakt. Naast het feit dat mensen vol vreugde reageerden op het heugelijke nieuws, waren vele volgers van Romee in de ban van de jurk.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Favoriet onder topmodellen

Al snel pikte vele influencers de trend op zoals Whitney Port en Camille Charrière. Zij verschenen in de koperkleurige en de zandkleurige variant van het populaire ontwerp gecombineerd met stijlvolle accessoires. Hailey Bieber is het nieuwste topmodel dat fan blijkt te zijn van de jurk van Cult Gaia. Het supermodel droeg het ontwerp tijdens een stralende dag in Los Angeles, met een blauwe lucht en palmbomen op de achtergrond.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Net als Romee Strijd en Rosie Huntington-Whiteley combineerde Hailey de zandkleurige jurk met goudkleurige accessoires; Jennifer Fisher oorbellen een ketting van Anita Ko en een ketting van Fallon Jewelry. Met al deze looks op een rij wordt een ding duidelijk: topmodellen zijn het erover eens dat dit de meest stijlvolle jurk is van de zomer. Shop hieronder de jurk zoals gezien bij onder meer Romee en Hailey en shop andere varianten van de populaire gebreide jurken trend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion