Valentina Sampaio schittert als eerste transgendermodel op de cover van Sports Illustrated

Eerder werkte het Braziliaanse model al voor Vogue en Victoria's Secret

celebrity sightings in new york city   february 05, 2020
Gilbert CarrasquilloGetty Images

De 23-jarige Braziliaanse Valentina Sampaio schrijft geschiedenis. Ze is het eerste transgender model dat op de cover van het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated verschijnt. Op de website van Sports Illustrated schrijft Sampaio dat ze zich vereerd voelt om op de voorpagina van het tijdschrift te staan.

Valentina Sampaio in Sports Illustrated

Ook op haar Instagram schrijft ze over dit historische moment. "Ik ben blij en vereerd om onderdeel te zijn van de iconische Sports Illustrated Swimsuit Issue. Het team van SI heeft een baanbrekend nummer gecreëerd door een diverse groep van getalenteerde, mooie vrouwen op een creatieve en waardige manier samen te brengen." Ze deelt een foto van haar shoot met Sports Illustrated.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Valentina Sampaio model

Valentina Sampaio heeft al meerdere keren geschiedenis geschreven tijdens haar modellencarrière. Zo was ze in 2017 het eerste transgender model dat verscheen op de cover van de Franse Vogue en was ze vorig jaar het eerste transgender model in een campagne van lingeriemerk Victoria's Secret.

Valentina Sampaio voor Victoria's Secret

De verschijning van Valentina Sampaio in de Victoria's Secret-campagne was bijzonder, omdat VS-marketingbaas Ed Razek eerder had gezegd dat er geen plaats was voor transmodellen binnen het lingeriemerk. "De shows moeten als een sprookje zijn en daarin is geen plek voor transmodellen," zei hij destijds. Hier heeft hij uiteindelijk via het officiële Twitter-account van Victoria's Secret zijn excuses voor aangeboden. Zijn verklaring: "Mijn opmerking over transgenders in de show van Victoria’s Secret kwam over als ongevoelig. Voor de duidelijkheid: we willen wel degelijk een transgendermodel inhuren. Er zijn ook veel transgenders bij castings geweest, maar net als vele anderen hebben ze het niet gehaald. Maar dat ging nooit om hun geslacht. Ik bewonder hun reis op weg naar wie ze echt zijn."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion