Jacquemus houdt een van de eerste fysieke modeshows sinds corona – en neemt je mee naar een dromerige wereld

De ontwerper toonde zijn collectie L'Amour in de magische tarwevelden buiten Parijs

jacquemus lentezomer 2021 show
Pascal Le SegretainGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 17 juni 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

De huidige coronacrisis heeft een hevige invloed op de modewereld; van afgelaste evenementen tot de opkomst van digitale modeweken. Het Franse modehuis Jacquemus toonde donderdag als een van de eerste modehuizen zijn collectie middels een fysieke modeshow die volledig social distancing-proof was. Te midden de dromerige tarwevelden net buiten Parijs, toonde Jacquemus zijn nieuwste collectie die een ode is aan liefde, waarmee hij de modewereld voor even meenam naar een ultieme droomwereld.

Jacquemus presenteert fysieke show

Hoewel vele modehuizen hun collecties de afgelopen tijd hebben gepresenteerd via de digitale weg als reactie op de wereldwijde gezondheidscrisis, is Jacquemus een van de weinige labels die op een nieuwe manier de traditionele modeshow herziet. Dit is de derde fysieke modeshow die plaatsvindt sinds het uitbreken van het coronavirus - Italiaanse modehuizen Etro en Dolce & Gabbana gingen het Franse label afgelopen week al voor tijdens de Milanese modeweek.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: Jacquemus Herfst/Winter 2019-collectie

De shows van Jacquemus worden vaak gekenmerkt door hun bijzondere en onverwachte locaties. Deze keer verruilde de ontwerper de Zuid-Franse lavendelvelden waar hij zijn vorige zomercollectie presenteerde voor een gigantisch tarweveld nét buiten Parijs in het plaatsje Us bij het Vexin Regional National Park. Zijn Lente/Zomer 2021 mannen- en vrouwencollectie genaamd L'Amour (liefde) werd getoond op een zeshonderd meter lange catwalk gemaakt van houten planken, die dwars door de velden liep met daaromheen slechts enkele gasten.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Minimalisme in 'L'Amour'

Met zijn L'Amour-collectie wilde ontwerper Simon Porte Jacquemus een boodschap uitdragen van liefde in de breedste zin van het woord. "Wat zo mooi is aan L'Amour, is hoe het kan blijven bestaan - en soms zelfs sterker wordt - zonder dat mensen samen zijn. Voor mij is het belangrijk dat mensen inzien dat een ware viering van L'Amour universeel is", zei hij in een Instagrambericht na afloop van de show die gestreamd werd door miljoenen kijkers. Talloze Nederlandse modellen schitterden in de nieuwste creaties van het modehuis tussen de velden; van Imaan Hammam en Jill Kortleve tot Luna Bijl, Felice Noordhoff en Birgit Kos.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het magische goudkleurige landschap en de dromerige ontwerpen zorgde ervoor dat het bijna onmogelijk was om niet weg te dromen tijdens de poëtische presentatie. Hoewel de show in de buitenlucht plaatsvond, was de kleding een subtiele referentie naar de afgelopen lockdown. Minimalistische ontwerpen gemaakt van comfortabele materialen maakten een verschijning, van minimalistische linnen items en oversized pakken tot crop tops in de vorm van kasjmieren vestjes en vloeiende witte jurken.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"Magisch moment"

In een interview met Vogue Paris liet de ontwerper weten hoe belangrijk hij het vond om toch een real life show neer te zetten: "Het was belangrijk voor ons om een fysieke show te hebben omdat het een integraal onderdeel is van ons merk en voor mij was het een magisch moment dat we allemaal nodig hebben. We hebben het merk sinds het begin gevuld met onze zonnige instelling en dat is niet veranderd. Ondanks de crisis bestaan we nog steeds, we overleven en we vieren feest." Hoewel de collectie pas in december verkrijgbaar zal zijn, kunnen er vanaf 18 juli pre-orders worden geplaatst via de website van het modehuis. Bekijk hieronder de gehele show terug.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder