Dit is een van de grootste sieradentrends van het moment – mede mogelijk gemaakt door Harry Styles

Het sieraad ging viral nadat de zanger ermee gespot werd

harry styles tijdens het met gala in 2019
Theo WargoGetty Images

Net als in de mode ontstaan op het gebied van sieraden ook steeds weer nieuwe ontwikkelingen die resulteren in nieuwe trends voor deze zomer. Het online modeplatform Lyst bewijst met nieuw onderzoek dat niemand minder dan Harry Styles een van de grootste trendsetters is geweest voor een van de de meest gewilde sieraden van het moment; namelijk de varianten met parels.

Parelsieraden-trend dankzij Harry Styles

Wanneer we aan Harry Styles denken komt zijn kleurrijke en eclectische modestijl gelijk on top of mind. We kunnen ons allemaal nog zijn talloze Gucci outfits herinneren zoals gedragen tijdens onder meer het Met Gala en de Brit Awards, zijn kleurrijke Marc Jacobs look die hij overnam uit de vrouwencollectie en zijn hemelsblauwe pak van Givenchy. Wat tevens opviel in zijn kleurrijke looks is het gebruik van sieraden, en wel één soort in het bijzonder, namelijk parelsieraden.

harry styles tijdens de brit awards 2020
Joe MaherGetty Images

Met zijn accessoirekeuze in de vorm van pareloorlellen- en kettingen haalde Harry al snel de headlines. De zorgde ervoor dat het sieraad opnieuw een heropleving onderging en enorm groeide in populariteit. Het eerste moment dat de zanger werd gespot met het accessoire was tijdens het Met Gala in mei afgelopen jaar, waar hij een subtiele pareloorbel droeg. Vervolgens droeg de zanger meermaals parelsieraden tijdens de persreis van zijn nieuwe album Fine Line, waarna de zanger zelden zonder een parelketting werd gespot. En dat ging niet onopgemerkt.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: de stijl van Harry Styles door de jaren heen

Unisex accessoire

Lyst maakt nu bekend dat mede door de zanger de trend in populariteit is gestegen. De organisatie analyseerde het online winkelgedrag van meer dan negen miljoen shoppers per maand, zoekend in 12.000 merken en retailers. "Nadat Harry Styles in december een parelketting droeg, namen de zoekopdrachten naar vergelijkbare stukken toe met 31% met als resultaat een toename van 67% in zoekopdrachten voor zoetwaterparels sinds januari," aldus Lyst. Bovendien bewijst Harry hiermee dat deze sieraden los staan van gender met als resultaat dat parels ook zijn uitgegroeid tot een van de populairste sieradentrends voor mannen.

harry styles bij siriusxm in 2020
Dia DipasupilGetty Images

Gouden sieradentrend

Het online onderzoeksplatform onthulde ook andere trends binnen de sieraden sector. Zo is er een enorme groei geweest in het aantal zoekopdrachten naar gouden sieraden in de vorm van gouden hoops en chunky sieraden, met een stijging van ruim 68 procent. Ook hier worden beroemdheden genoemd als de grootste aanleiding, waaronder Emily Ratajkowski, Hailey Bieber en Bella Hadid die met grote regelmaat hun looks afmaken met opvallende goudkleurige accessoires.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion