De square neckline trend is overal en flatterend voor iedereen

Wij selecteerden onze favoriete items die zeker een plekje verdienen in je zomergarderobe

de square neck trend gespot tijdens lfw in 2019
Edward BerthelotGetty Images

Af en toe heb je van die trends die in een korte tijd plotseling je hele Instagram-feed overnemen. Nadat de sandaaltrend met vierkante neus de modewereld overnam, is daar nu de vierkante halslijn - gespot bij zowat elke stijlvolle streetstyle ster en geïnitieerd door de meest gewilde modehuizen van het moment als Bottega Veneta en Khaite. En wanneer de high-street labels in een rap tempo volgen, weet je dat het een trend is die we deze zomer overal zullen zien.

Ook zien: de beste streetstyle looks van Hailey Bieber

De vierkante halslijn-trend

De diepe, vierkante halslijn is net zoals vele trends een wederkerige stijl die we terugzien in de geschiedenis van de mode. De specifieke vorm doet ons dan ook terugdenken aan een tijdperk lang geleden, in tijden dat Marie Antoinette het grootste stijlicoon was. Destijds waren alle korsetten afgewerkt met dit type halslijn, om zo een decolleté te hebben zonder het té provocerend te maken. De trend anno 2020 is in een iets moderner jasje gestoken, en gespot op de catwalk tijdens de Lente/Zomer presentaties van verschillende modehuizen.

bottega veneta, lentezomer 2020 show
Pietro D'ApranoGetty Images
khaite lentezomer 2020 show
Khaite, Lente/Zomer 2020
Peter WhiteGetty Images

Tijdens de shows van gewilde labels maakte de neklijn een verschijning, verwerkt in ontwerpen als jurken en truien en shirts en tank tops. In de nieuwe zomercollectie van het populaire label Bottega Veneta werden verschillende ontwerpen gespot waar de vierkante halslijn in verwerkt zat. Zo gaf het modehuis een verfrissend modern alternatief op de klassieke little black dress en werden er oversized tops getoond met de subtiele halslijn. Het Amerikaanse it girl label Khaite toonde tevens de square neckline trend in overvloed; van tops met trendy puffy sleeves tot minimalistische bodies.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Trend voor iedereen

Een van de redenen waarom de trend zo enorm populair is? De halslijn is flatterend voor iedereen; het staat prachtig bij alle lichaamstypes en het is een subtiele manier om een glimp van je hals en borstbeen te tonen en te pronken met je zomerse gloed. Naast het feit dat de halslijn werd gespot bij de grootste modehuizen als Dior en Bottega, is de trend ook te zien bij verschillende merken als Sandro Paris, Ganni en het Nederlandse Les Coyotes de Paris. Shop hieronder onze favoriete square neckline-items die zeker een plekje verdienen in je zomergarderobe.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion