Gucci lanceert nieuwe genderneutrale kledingsectie

"Gucci MX is een ruimte die alle mensen verwelkomt"

gucci lanceert gucci mx
Courtesy Gucci

Steeds vaker worden vraagstukken rondom gender opgenomen in de modewereld; van het groeiende aantal unisex collecties binnen merken tot het lanceren van een genderneutrale modeweek zoals gezien bij London Fashion Week. Als een van de eerste grote luxe modehuizen omarmt Gucci genderfluïde en niet-binaire modeliefhebbers door het creëren van een genderneutrale kledingsectie genaamd Gucci MX.

Gucci lanceert 'Gucci MX'

Nu meer dan ooit is het de taak van modemerken om de maatschappij op een zo goed en inclusieve mogelijke manier te weerspiegelen. Gucci staat bekend om het vieren van identiteit, doormiddel van campagnes en collecties die een inclusieve visie uitdragen. Het voelt daarom passend dat creative director Alessandro Michele een gloednieuwe online sectie inricht genaamd Gucci MX, volledig toegewijd aan genderneutrale, niet-binaire items, variërende van kleding, accessoires, schoenen en tassen. Er is één tassenontwerp in het bijzonder dat centraal staat; de iconische The Jackie 1961 - een tas die hoogtij vierde in de jaren '60 en werd vernoemd naar Jackie Kennedy, die nu speciaal opnieuw wordt gelanceerd.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: Harry Styles als Gucci mode-icoon

Middels een persverklaring laat het Italiaanse modehuis weten dat ze kleding maken voor iedereen wat tevens de reden is dat ze dit baanbrekende project zijn begonnen: "Gucci's collecties zijn bedoeld om vooropgezette binaries te deconstrueren en ons af te vragen hoe deze concepten zich verhouden tot ons lichaam. Het modehuis viert zelfexpressie in naam van volledige gendergelijkheid en presenteert MX." Op de website is de nieuwe omgeving gelanceerd, waar tevens de campagne te zien is. Op die beelden schitteren tevens niet-binaire modellen gekleed in de unisex items van het modehuis, gefotografeerd door Angelo Pennetta met art direction van Christopher Simmonds.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Eerste luxe modehuis

Met dit nieuwe project is Gucci het eerste grote luxe modehuis dat een speciale sectie wijdt aan enkel genderneutrale kleding gericht op klanten die zich identificeren als niet-binair. "Het MX-project speelt met de constructieve aard van gender en onderstreept het performatieve karakter van de kleding die we dragen, waarbij mannelijkheid en vrouwelijkheid als relatieve concepten worden gepresenteerd," zo stelde Gucci tevens. "MX tart de bestaande traditionele stereotypen en viert vrijheid en zelfexpressie." De nieuwe sectie zal elk seizoen worden aangevuld met nieuwe ontwerpen en accessoires, afgeleid van de bestaande mannen en vrouwencollecties. Je vindt Gucci MX nu op Gucci's website.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion