Dior haalt een van de meest gewilde 90's trends terug; de bandana

Gespot tijdens de bijzondere presentatie van de Cruise collectie in Zuid-Italië

dior cruise 2021 show
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

Woensdagavond presenteerde Dior haar nieuwste Cruise 2021 collectie in het zuidelijkste puntje van de hak van Italië, Lecce. De show vond plaats in de historische stad, midden op de Piazza del Duomo die was gedecoreerd met metershoge lichtgevende versieringen. Naast de bijzondere ontwerpen viel er vooral een accessoire sterk op; bijna elke outfit in de Dior Cruise 2021-collectie bevatte een bandana. Het modehuis bewijst hiermee dat een van de grootste accessoire-trends uit de jaren '90 het perfecte item is voor deze zomer.

Diors Cruise show

De Cruise 2021 show werd gehouden in de Italiaanse stad wegens de roots die Diors creative director Maria Grazia Chiuri er heeft; haar vader komt er vandaag en ze bracht een deel van haar jeugd door in de stad. De show bevatte een levendige en bohemian vibe, met een groep dansers die een traditionele dans opvoerde onder de begeleiding van Italiaanse volksmuziek. Als decor diende de torenhoge luminarie; gekleurde panelen met licht die in Italië worden gebruikt tijdens de viering van nationale feestdagen.

Het artikel gaat verder onder de video.

Zien: de inspiratie achter de Dior Cruise 2021 collectie

In de collectie, die uit maar liefst negentig verschillende looks bestond, stonden tevens Italiaanse tradities centraal, in de vorm van eeuwenoud vakmanschap dat van familie op familie wordt doorgegeven. Zo werd er gebruik gemaakt van traditioneel borduurwerk afkomstig uit de regio Puglia. Niet enkel om de collectie op een mooie manier vorm te geven, maar tevens om het erfgoed en vakmanschap uit de regio te ondersteunen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bandana-trend

Ook de accessoires volgden in het gebruik van regionale materialen en referenties. Zo verscheen zowat elk model met een bandana op haar hoofd, afgewerkt van materialen van kant tot zijden. In de jaren '90 maakte het item furore bij verschillende mode-iconen en popsterren; van stijlicoon Carolyn Bessette Kennedy en Jennifer Lopez tot het personage van Carrie Bradshaw in Sex and the City. Rond diezelfde periode gaven de Olsen Twins hun draai aan het populaire accessoire door het te combineren shorts en cami-tops.

dior cruise 2021 show
Vittorio Zunino CelottoGetty Images
dior cruise 2021 show
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

Dior besloot het gewilde accessoire terug te brengen en zorgde ervoor dat het item officieel hier is om te blijven. Dit is overigens niet de eerste keer dat Dior de bandana als belangrijkste accessoire gebruikt in een collectie. Eerder tijdens de Herfst/Winter 2020 show maakte het item al een verschijning, en door haar terugkeer in de afgelopen Cruise show heeft Chiuri het item weten om te toveren tot een modern zomer-accessoire voor 2020. Hoe je 'm draagt: vouw het sjaaltje diagonaal en bindt het vast onder je haar achter in je nek, et voila! Shop hieronder de mooiste bandana's voor de zomer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion