H&M's nieuwste designersamenwerking creëert de ultieme dromerige ontwerpen perfect voor de zomer

En de Nederlandse Oumayma Elboumeshouli schittert in dromerige campagnebeelden

sandra mansour x hm
H&M

H&M staat inmiddels bekend om haar bijzondere designersamenwerkingen, waar de grootste modehuizen hun iconische ontwerpen vertalen naar een toegankelijke collectie. Na populaire samenwerking met onder meer Giambattista Valli en Love Stories, kondigt H&M nu haar nieuwste samenwerking aan met de Libanese ontwerpster Sandra Mansour. Het resultaat is een dromerige en tegelijk krachtige collectie, die perfect is voor de zomer.

Sandra Mansour x H&M collectie

Voor de nieuwste designersamenwerking besloot het Zweedse modeketen H&M te kiezen voor een ontwerpster die bekend staat om haar vrouwelijke ontwerpen die zich kenmerken door bijzondere details en hoge kwaliteit. Mansour richtte in 2010 haar gelijknamige modehuis op in Beiroet en staat bekend om haar kleurrijke en vloeiende ontwerpen die kenmerkend zijn voor hun specifieke vrouwelijke stijl. Ze haalt immer inspiratie uit de natuur om haar heen, en geeft elke collectie een titel die refereert aan de bron van inspiratie. Naast de schoonheid van de natuur, liet de ontwerpster zich voor deze collectie tevens inspireren door vrouwelijke artiesten als Dorothea Tanning, Lena Leclerq, Bibi Zogbé en Toyen.

sandra mansour x hm
H&M
sandra mansour x hm
H&M

Voor haar samenwerking met H&M creëerde Mansour een collectie geïnspireerd op de kleurrijke vormen en figuren van de natuur, en liet ze zich inspireren door één bloem in het bijzonder. De collectie is getiteld Fleur du Soleil, dat zich vertaalt als zonnebloem. Mansour raakte gefascineerd door de manier waarop de zonnebloem de zon volgt van dag naar nacht waarin "de levenscyclus wordt gerepresenteerd en de afhankelijkheid van zon en licht", zo stelt de ontwerpster: "Met de Fleur du Soleil-collectie wil ik vrouwen over de hele wereld bereiken door een boodschap van hoop uit te dragen, iets waar we nu meer dan ooit behoefte aan hebben."

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: pre-clubbing met influencers Oumayma, Ruba en Zai

Campagne met Oumayma Elboumeshouli

Speciaal voor deze nieuwe collectie maakte Nederlandse streetstyle-ster Oumayma Elboumeshouli een bijzondere campagne, waarin de nieuwe ontwerpen worden getoond in dromerige beelden. Ze stelt groot fan te zijn van het werk van Mansour en voelt een bijzondere connectie met haar ontwerpen: "Vanaf het eerste moment dat ik Sandra's ontwerpen zag, viel ik gelijk voor de vrouwelijke silhouetten en fijne stoffen. We vinden beiden onze inspiratie in de natuur, het Arabische landschap en kunst. Vanwege haar drive en visie is ze voor mij een echte inspiratiebron en het creëren van deze beelden voelde als een droomproject. Met mijn beelden heb ik twee werelden samengebracht, zoals ook is gedaan bij de samenwerking tussen Sandra Mansour en H&M."

oumayma el boumeshouli voor hm
Oumayma El Boumeshouli
oumayma el boumeshouli voor hm
Oumayma El Boumeshouli

De nieuwe Sandra Mansour voor H&M collectie bestaat dan ook uit de meest dromerige items in minimalistische nude-tinten die perfect zijn voor de zomer. Van vloeiende jurken vol lichte ruches en semi-transparante blousjes met gedetailleerd borduurwerk tot stijlvolle hoodies en tops een subtiele zonnebloemprint en bijpassende sieraden. De Sandra Mansour x H&M collectie is vanaf 27 augustus verkrijgbaar online en verschillende winkels van H&M.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion