Beyoncé bewijst dat de koeienprint de microtrend is dit najaar

Moooove over, slangen- en luipaardprint

beyonce koeienprint
Getty

De F/W-’20 shows zijn geweest en de trendreports zijn binnen. Eén ding is zeker: de dierenprint is dit najaar ook een blijvertje, als we Roberto Cavalli, Michael Kors en Off-White mogen geloven. Maar na jarenlang overschaduwd te zijn door slangen-, zebra- en luipaardprint, mogen ze ruimte maken in hun animal kingdom voor de koeienprint. Wie ook fan is? Beyoncé, dat moge duidelijk zijn uit haar clip Already uit de langverwachte drop van haar visuele album, Black is King.

Beyoncé's Black is King-looks

Zo zien we Beyoncé op verschillende momenten in een custom made ensemble van Burberry's Riccardo Tisci. Ze droeg onder meer een bodysuit en een korset met koeienprint en een mini-rok met chaps uit Burberry's s/s ’19-collectie. In een ander shot is Bey gehuld in een trenchcoat, mini-jurk en hoge laarzen – allen met, hoe kan het ook anders, koeienprint. Black is King zit niet alleen barstensvol geweldige looks, waarvan je mode- (en beautyhart) sneller van gaat kloppen, maar schijnt ook licht op de verschillende symboliek uit de Afrikaanse culturen. Zo dient vee traditioneel gezien als een fysiek symbool van materiële rijkdom.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Koeienprint op de catwalk

Misschien heb je de trend al proberen te omarmen, want eerlijk is eerlijk: dankzij het neutral kleurenpallet (zwart, wit en soms ook bruin) is het een heel makkelijke print om te combineren én geeft het je outfit net dat extraatje. Soit, vind je een full on koeienprintlook iets te veel van het goede? Off-White en Michael Kors bewijzen hieronder dat het ook iets subtieler kan. Shop onderaan het artikel een aantal toffe items met koeienprint.

koeienprint op de runway
V.l.n.r. Off-White, Michael Kors en Off-White
Getty Images
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion