Dit ultieme strand-item is getransformeerd tot de grootste tassentrend van de zomer

En in tegenstelling tot de micro-trend een super praktische

jacquemus tas tijdens fashion week
Christian VierigGetty Images

We signaleerden het al eerder; oversized tassen maakten een comeback op de catwalks van de Lente/Zomer 2020 shows van menig modehuis. De XL-tas groeit nu uit tot een van de grootste accessoire-trends van het moment, met daarin een van de meest ultieme strand-items verwerkt. De gevlochten, oversized rieten tas is deze zomer het accessoire dat je in stijl begeleidt tussen het strand en de stad.

Oversized gevlochten tassen-trend

Voor diegene die graag wat meer willen meenemen dan enkel een pinpas - dat het gevolg was van de zowel geliefde als gehate micro-tassentrend - is deze nieuwe ontwikkeling goed nieuws. Iedereen kent wel de grote gevlochten tas, een van de weinige tassen groot genoeg voor al je spullen voor een dag in het park of aan het strand, en die door hun materiaal en textuur wel tegen een stootje kunnen en makkelijk een dag op het gras of het zand kunnen liggen.

jacquemus lentezomer 2020 show
Getty Images
fendi lentezomer 2020 show
Getty Images

De oversized rieten tas is overduidelijk geen nieuw concept, en het is geen verrassing dat natuurlijke materialen zoals raffia, stro en riet in tassen juist in de zomer een comeback maken. Wél was het opvallend dat in de nieuwe zomercollecties raffia een van de meest populaire materialen was, en verwerkt zat in zowel tassen en hoeden als schoenen en kleding. De rieten tas ondergaat deze zomer dan ook een stijlvolle heropleving door luxe modehuizen als Jacquemus, Loewe en Fendi, die het beachy item op een vernieuwende manier terug lieten komen in hun zomercollecties. De tassen worden dit seizoen geüpgraded met verfijnde details en stijlvolle afwerkingen met onder meer luxe leer en dun katoen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Praktische zomertas

Je zult de nieuwe varianten van bovenstaande modehuizen gegarandeerd al enkele keren op je Instagramfeed voorbij hebben zien komen, waar het item onderdeel vormt van de look van mening stijlvolle streetstylester tijdens een zonnige vakantie of trip. Naast het feit dat het het rieten materiaal zowat zomer schreeuwt, is raffia als plantaardig materiaal biologisch afbreekbaar, waardoor je nieuwe zomerse it-bag minder milieu-impact zal hebben.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Of je nu deze zomer een tripje naar het strand maakt of niet, een oversized gevlochten tas is een van de meest praktische zomerse items die je door de dag heen helpt. Gooi er je zonnebrand, zonnebril, badpak of bikini in voor een middag zwemmen of relaxen in het park, of stop er je laptop, fles water, opladers en extra kleding in wanneer je een weekend weg gaat vanuit je werk. Hoe dan ook, deze tassen zijn ruim genoeg voor al je summer essentials.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion