Door Beyoncé en Adele gaat dit underground modehuis momenteel volledig viral

Het internet ontploft door dit modestatement

beyonce in marine serre
YouTube

Wanneer zowel Beyoncé als Adele binnen één weekend worden gespot in dezelfde look, is het duidelijk dat er een trend op komst is. De twee supersterren verschenen deze week in exact hetzelfde ontwerp met de populaire halve-maan print van het Franse label Marine Serre, waarna het internet volledig los ging en het merk binnen minder dan 48 uur volledig viral ging.

Beyoncé draagt Marine Serre in Black is King

Afgelopen vrijdag lanceerde Beyoncé haar langverwachte visuele album Black is King, dat naast bijzondere nieuwe muziek tevens vol zat met de grootste modemomenten. Van een jumpsuit met luipaardprint van Valentino en een XL-jurk van tule door Molly Goddard tot een korset met koeienprint dat speciaal voor Queen B werd gemaakt door Burberry's creative director Riccardo Tisci. Ook droeg Beyoncé een look van een iets minder bekende ontwerpster maar zeker niet minder interessant; Marine Serre. Haar ontwerpen met halve-manen print ging de wereld over en zijn uitgegroeid tot het symbool van haar merk.

Marine Serre gaat viral

In de clip van het nummer Already verschijnt Beyoncé in de inmiddels befaamde catsuit van Marine Serre, volledig afgewerkt met de halve-maan print. Het pak bedekte haar handen, armen en benen - wat de indruk wekt van een tweede huid. Niemand minder dan Adele, misschien wel een van de grootste Beyoncé-fans aller tijden, blijkt eenzelfde voorliefde te hebben voor Marine Serre. Zo plaatste Adele een foto op haar Instagram gehuld in dezelfde outfit als Beyoncé, inclusief een persoonlijke boodschap.

"Dank je, queen, dat je ons altijd zo geliefd hebt laten voelen door je kunst," schreef Adele op Instagram, geknield onder een fragment uit Beyoncé's Black is King gehuld in de catsuit, terwijl ze zelf een vergelijkbare Marine Serre-top droeg met dezelfde print. Sinds het twinning-modemoment van Beyoncé en Adele ging het Franse modehuis volledig viral. Zo steeg het aantal zoekopdrachten naar het merk met maar liefst 426% (!), zo weet online mode zoekplatform Lyst.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Marine Serre's halve maan print

Marine Serre richtte haar gelijknamige modelabel op in 2017, nadat ze de prestigieuze LVMH modeprijs won. Al in haar eerste collectie in 2018 introduceerde Serre haar inmiddels befaamde halve maan print dat een waar symbool is geworden voor haar merk. "De maan is voor ons als een icoon, een metafoor, een object waar we in geloven: grenzen overschrijden, hybriditeit en vrijheid," vertelde Serre eerder tijdens een interview met het blad Dazed and Confused.

marine serre paris fashion week
Marine Serre’s eerste collectie Herfst/Winter 2019
Victor VIRGILEGetty Images

Het is dus niet geheel toevallig dat juist Beyoncé kiest voor dit specifieke ontwerp voor haar nieuwe visuele album. De zangeres is een vocale pleiter voor diversiteit en inclusiviteit, maar ook van feminisme. Deze symbolische boodschap zit ook verwerkt in het symbool van de halve maan, dat al eeuwenlang staat voor de kracht van vrouwelijkheid en onafhankelijkheid, zo merkt The Guardian treffend op. Dit gegeven in combinatie met Marine Serre's eco-futuristische visie lijkt de meest passende stijl voor 2020, waarin comfort en duurzaamheid centraal staan en we een 'nieuwe wereld' tegemoet gaan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion