Zijn we eindelijk klaar voor ‘Toe Sneakers’? Wel als het aan Balenciaga ligt

Wordt dit de nieuwe sneaker-trend van het najaar?

balenciaga fallwinter 20202021 show
Getty Images

In navolging van de jarenlang geliefde én gevreesde Tabi Shoes van Maison Margiela, is er nu een nieuwe sneaker van Balenciaga die nog een stapje verder gaat. De zogeheten toe sneaker kennen we allemaal als de opvallende stapper die sommige mensen gebruiken tijdens het hardlopen, maar als het aan het modehuis Balenciaga ligt is nu het moment om ze volledig te omarmen als nieuwe sneakertrend.

De teensneaker

Het is al enige tijd geleden dat de gevreesde teensneaker een verschijning maakte op het toneel. De schoen werd voor het eerst geïntroduceerd in 2005 als hardloopschoen door het label Vibram, die al snel uitgroeide tot een populaire trend. Beroemdheden liepen weg in het ontwerp en in 2007 werd zelfs de FiveFingers variant van het merk door Time Magazine bekroond als de beste gezondheidsuitvinding. De schoen werd vervolgens opgepikt door grote sportmerken als Nike, met als doel de voordelen van blootsvoets hardlopen te repliceren, met verschillende reacties tot gevolg.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Balenciaga brengt teensneaker terug

Modehuis Balenciaga brengt de schoen terug voor het najaar van 2020, als onderdeel van hun Herfst/Winter collectie en nieuwste Resortcollectie, die begin juli werd gelanceerd te midden van de huidige coronacrisis. Tegenover Vogue.com vertelt creative director Demna Gvasalia dat hij geïnspireerd raakte door de huidige periode: "Deze collectie heeft als doel het rustiger aan te doen en een beetje te chillen. Tijdens het thuiswerken droeg ik eerst enkel boxershorts en pyjamabroeken droeg: heel lui. Maar daarna kreeg ik de behoefte om weer mijn best te doen me aan te kleden en voelde ik me beter."

balenciaga resort collectie
Balenciaga
balenciaga resort collectie
Balenciaga

Het is niet geheel shockerend dat juist dit label, dat bekend staat om haar futuristische visie, deze schoen terug brengt. Het label innoveert met hun vernieuwende en onverwachte collecties, en de toe sneaker is daar de nieuwste toevoeging van. In tijden van social distancing en het working-from-home concept, staat comfort voorop als het aankomt op het kiezen van dagelijkse looks. De nieuwe sneakers van Balenciaga lijken daarom op het juiste moment te worden geïntroduceerd, waardoor je het comfortabele gevoel van op blote voeten lopen niet achter je hoeft te laten wanneer je de deur uit gaat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion