Ganni en Levi's lanceren duurzaam denim-project in een expositie tijdens Copenhagen Fashion Week

De iconische ontwerpen van Levi's maar met een moderne Ganni twist

ganni x levi's
Ganni

Maandag 10 augustus ging Copenhagen Fashion Week van start een van de eerste modeweken waar zowel fysieke als digitale events plaatsvinden. Deens it-label Ganni luidde de eerste dag van de modeweek in de vorm van een expositie met hun nieuwste collectie, en een nieuwe bijzondere samenwerking met Levi's.

Ganni x Levi's rental only-project

Als een resultaat van de huidige coronacrisis, besloot modelabel Ganni geen show te organiseren voor de presentatie van hun nieuwste collectie tijdens de Deense modeweek. In plaats daarvan besloten creative directors Nicolai en Ditte Reffstrup om een intieme expositie te lanceren genaamd GANNI 202020, met een collectie die vijftig procent kleiner is dan normaal gesproken het geval is. Tijdens de drie dagen durende expo (die overigens ook online te zien is) zal Ganni het werk van verschillende kunstenaars tonen, die allemaal hun visie delen op de toekomst van dit decennium.

ganni x levi's collectie
Ganni
ganni x levi's collectie
Ganni

Tijdens de expositie maakte Ganni haar debuut met hun nieuwe duurzame platform genaamd Ganni Repeat, dat in het teken staat van het huren van kleding. Voor de lancering van het platform ging Ganni een bijzondere samenwerking aan met niemand minder dan Levi's. De modelabels sloegen de handen ineen voor een limited-edition collectie volledig gemaakt van gerecycled denim, met items die enkel te lenen zijn via het platform.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gerecycled Levi's denim met Ganni twist

De exclusieve capsulecollectie genaamd Love Letter bevat de kenmerkende klassieke denimontwerpen die we kennen van Levi's, maar dan een moderne Ganni twist. Zo zijn er klassieke denim button-down overhemden, afgewerkt met een oversized, ruche kraag, en Levi's 501 jeans bestaande uit verschillende stukken afkomstig van vintage stoffen. Elk ontwerp bevat tevens een patch die kan worden gescand met een smartphone, en vervolgens tot in detail informatie geeft over de herkomst en het productieproces van het item, zo weet Women's Wear Daily. Hiermee kunnen huurders tevens een kijkje nemen bij klanten die het artikel eerder hebben gedragen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"De samenwerking van Levi's was een perfecte gelegenheid om kledingverhuur naar een wereldwijd niveau te tillen, zodat we echt iets kunnen creëren dat door vele mensen zal worden gedragen, maar van niemand het eigendom is," zo stelde Ditte Reffstrup tegenover WWD. "Ik heb nog steeds een paar 501's die ik heb sinds ik een tiener was. Deze stukken zijn zo veelzijdig. We hebben elk paar vintage 501's met Levi's uitgekozen om het project te upcyclen en de items een nieuw leven in te blazen." aldus Reffstrup in een persbericht. Helaas is Ganni Repeat op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland, dus shop ondertussen je eigen favoriete Ganni en Levi's items uit de onderstaande gallery.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion