'Midriff flossing' is de meest opvallende zomertrend die we overal tegenkomen

De stijlvolste manier om je te kleden tijdens de hitte

christopher esber look
Christopher Esber

Van floss-sandalen en strappy sandals tot cami's met ultra dunne spaghettibandjes en eenvoudige slip dresses; dunne bandjes zijn een van de grootste en opvallendste modetrends van het afgelopen seizoen en zijn ondertussen equivalent geworden aan de zomer van 2020. De afgelopen perioden heeft de floss-trend zich tevens ontwikkeld in een nieuwe modestijl, die onze Instagram feeds compleet verovert; maakt kennis met de midriff flossing trend, een mode-ontwikkeling die precies inhoudt wat de term beweert.

'Midriff flossing'

Het concept van de trend is simpel: dunne bandjes zijn verwerkt aan een crop-top, rok, broek of een jurk met open taille, en worden vervolgens een of meerdere keren om de taille heen gewikkeld. Het concept onthult het middenrif op een subtielere manier dan een crop-top, maar zichtbaarder dan een semi-transparante look. De stijl werd geïntroduceerd door de Australische ontwerper Christopher Esber, in de Resort 2020 collectie van zijn gelijknamig modehuis. De look in kwestie was eenvoudig; een crisp wit overhemd en een chocoladebruine maxi-rok, met aan beiden dunne bandjes verwerkt die rondom de taille waren vastgemaakt.

christopher esber mercedes benz fashion week australia 2019
Christopher Esber, Resort 2020 
Getty Images
supriya lele lentezomer 2020
Supriya Lele, Lente/Zomer 2020
Supriya Lele

Op het eerste gezicht lijkt het een minimalistische look, maar de onverwachte afwerkingen maken het geheel tot een opvallend resultaat met oog voor detail. Niet veel later droeg it-girl Emily Ratajkowski de look in een Kerastase-campagne en volgden beroemdheden als Zendaya, Solange Knowles en Hailey Bieber in ontwerpen van het modehuis. Ook labels als Supriya Lele en Musier Paris omarmen de trend, en creëeren midriff floss-looks waarin menig streetstyle ster wordt gespot. Emily Ratajkowski ontwikkelde de midriff-floss trend tevens in haar eigen merk Inamorata Women, in de vorm van een bikini-top met dunne bandjes.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een risqué-stijl in eenvoud

Het tonen van het middenrif ontwikkelde zich de afgelopen jaren als het nieuwe decolleté; een subtielere manier van het tonen van huid en het omarmen van sexiness. Hoewel het ontbloten van het bovenlijf zeker een sexy stijl kan hebben, zorgen de rustige kleuren en natuurlijke materialen in combinatie met de eenvoudige vorm van de ontwerpen voor een minimalistische look.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Mede door de toegankelijkheid van deze look duikt de stijl steeds vaker op in onze Instagram-feeds: van de stijlvolle influencer Amy Julliette Lefévre tot gevierde modejournalist en Française Camille Charrière. De floss-look is een perfecte en draagbare risqué stijl voor het moment dat je net even dat extra's wil maar niet volledig all out wil gaan.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Natuurlijk kun je volledig de trend omarmen door voor zowel een top als onderstuk met de verwerkte strap-details te gaan. Mocht je een iets meer understated look als resultaat willen, combineer dan een floss-rok of broek met een simpele top, of ga juist voor een shirt met het floss-detail in combinatie met een tijdloze jeans. Om je look helemaal af te maken combineer je een van de items met een barely there floss-sandaal, mocht je volledig in het thema willen blijven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion