Comfort zet zich dit najaar voort in de verfijnde 'cozy co-ord trend'

Perfect als je nog geen afscheid wilde nemen van je übercomfortabele WFH-look.

dolce  gabbana herfstwinter 2020
Getty Images

De huidige coronacrisis heeft de nodige impact gehad op de mode-industrie. Een van de meest zichtbare gevolgen van de wereldwijde pandemie op modegebied is dat comfort meer dan ooit voorop wordt gesteld. Van stijlvol loungewear en zijdezachte pyjama-looks tot de meest comfortabele bh's, dad shirts en comfy shoes. Nu transformeert deze ontwikkeling zich ook naar de nieuwe najaarstrends, in de vorm van cozy co-ord sets.

Comfortabele, matching looks

Een groot deel van de samenleving is nog steeds voornamelijk thuis aan het werk. Waar in eerste instantie de working from home-looks bestonden uit joggingpakken en satijnen pyjama's, groeit nu langzaam de behoefte voor stijlvollere IRL-outfits. In plaats van joggers, hoodies en sweatshirts is er vraag naar comfortabele, maar meer verfijnde opties, met gebreide combi-sets en gelaagde, loszittende items als belangrijkste onderdelen. Deze ontwikkeling werd tevens zichtbaar in de nieuwe Herfst/Winter 2020 collecties, waar modehuizen deze trend massaal voortzetten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
prada herfstwinter 2020
Prada Herfst/Winter 2020 collectie 
Getty Images
dolce  gabbana herfstwinter 2020
Dolce & Gabbana Herfst/Winter 2020 collectie 
Getty Images

Voor het aankomende herfst/winter seizoen besloten modehuizen niet alleen comfort voorop te stellen, maar ook het concept van matching looks toe te voegen. Om het je extra gemakkelijk te maken deze herfst hoef je niet langer een gehele outfit samen te stellen, maar simpelweg te kiezen voor een cozy co-ord look, bestaande uit een matching top en broek of rok. "We zien zeker dat ontwerpers ervoor kiezen om een selectie van echt draagbare stukken te presenteren, meer dan in andere recente seizoenen", stelt Elizabeth von der Goltz, global buying director van Net-a-Porter tegenover Who What Wear.

Cozy co-ord trend

Vorige zomer ging een specifieke look van actrice Katie Holmes volledig viral, bestaande uit een matching kasjmieren beha en cardigan van het Amerikaanse label Khaite. Deze tred van matching knitwear zet zich nu voort in de nieuwe Herfst/Winter-collecties in de vorm van de gebreide co-ord sets. Zo stelt ook Tiffany Hsu, buying director van MyTheresa in een interview met Who What Wear: "Ingetogen luxe is het sleutelwoord voor veel collecties, dat zich uit in hoogwaardige breisels, kasjmier en neutrale tinten." Van Dolce & Gabbana en Prada die voor dik gebreide maar stijlvolle sets gaan, tot Altuzarra en Chanel met verfijnde kasjmieren opties.

altuzarra herfstwinter 2020
Altuzarra Herfst/Winter 2020
Getty Images
chanel herfstwinter 2020
Chanel Herfst/Winter 2020
Getty Images

De nieuwe ontwikkeling van comfortabel matching knitwear is een trend die past bij de overgang die we momenteel langzaam doormaken van thuiswerken naar het normale leven. De meest populaire breisels dit najaar zijn zachte, geribde tops in combinatie met gebreide broeken en rokken die zó comfortabel zijn dat je ze het liefst de hele dag door draagt. Het lijkt erop dat stijlvolle eenvoud hier is om te blijven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion