De meest stijlloze gebreide geitenwollen sokken gedragen in schoenen maken een comeback dit najaar

Maar weest gerust, in combinatie met de juiste schoenen zijn ze stijlvoller dan ooit

dolce  gabbana herfstwinter 2020
Imaxtree

We kennen ze allemaal wel, van die dikke, gebreide, wollen sokken die je voeten heerlijk warm houden tijdens de winter. Hoewel zeer praktisch, zijn we het er denk ik allemaal wel over eens dat het niet een van de meest stijlvolle items zijn. Waar je de warme accessoires voorheen misschien enkel 's avonds op de bank zou aantrekken, bewijzen modehuizen dat de dikke sokken deze winter ook buitenshuis gezien mogen worden, maar dan wel in combinatie met een killer heel.

Geitenwollen sokken zijn terug

Deze zomer werd al duidelijk dat sokken in combinatie met sandalen terug zijn van weggeweest. Hier werden vooral chunky dad-sandals of Birkenstocks gecombineerd met de sokken waardoor er een soort high fashion padvinders-look werd gecreëerd. De trend ontwikkelde zich als snel tot een van de populairsten van het zomerseizoen, met modellen als Gigi en Bella Hadid als fan.

marc jacobs herfstwinter 2020
Marc Jacobs Herfst/Winter 2020
Imaxtree
gucci herfstwinter 2020
Gucci Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Sokken als accessoire

We spotten de trend op de catwalks van de grootste modehuizen, die tevens gecoördineerde knitwear-items volop vertegenwoordigden in hun collecties. Zo toonden onder meer Marc Jacobs en Gucci gladde sokken die gestyled werden in combinatie met loafers en Mary-Jane-hakken voor een moderne kijk op preppy dressing. Dolce & Gabbana presenteerde misschien wel de meest iconische variant van de gevreesde geitenwollen sok - in combinatie met elegante en in het oogspringende hakken als onderdeel van een feestlook.

simone rocha herfstwinter 2020
Simone Rocha Herfst/Winter 2020
Imaxtree
dolce  gabbana herfstwinter 2020
Imaxtree

Het handige van de trend is dat hij zowel comfortabel is als stijlvol (als het aan bovengenoemde modehuizen ligt), en dat je bovendien je sokken niet uit hoeft te trekken wanneer je vanuit huis onderweg bent naar een afspraak waar je er enigszins leuk uit wil zien.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion