Virtuele Fashion Week: TikTok komt met eigen Fashion Month events

Als vervanging voor de Fashion Weeks kunnen we aankomende maand via TikTok virtueel meegenieten van modeshows

saint laurent  runway   paris fashion week womenswear fallwinter 20202021
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

De meeste Fashion Week-events zijn helemaal aangepast op de coronamaatregelen en zijn daardoor minder toegankelijk voor het brede publiek. Daar heeft TikTok iets op bedacht; het sociale medium houdt een eigen Fashion Month.

TikTok Fashion Month

Wat we kunnen verwachten? Virtuele catwalks, styling sessies en meer fashion gerelateerde online events. Merken die meedoen aan deze online Fashion Month zijn onder andere Puma, Saint Laurent, JW Anderson en Alice + Olivia.

Stacey Bendet over TikTok Fashion Month

"TikTok is een geweldig, innovatief platform voor creatieve uitlatingen en brengt de werelden van mode, muziek, kunst en design samen," aldus Stacey Bendet, CEO en creative director van Alice + Olivia. "Samenwerken aan een capsule collectie om inclusiviteit en diversiteit te steunen was erg leuk en ik kan niet wachten om de content te zien die met de nieuwe stukken gemaakt is."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wisdom Kaye over TikTok Fashion Month

Naast de modeshows kunnen TikTok-gebruikers ook deelnemen aan styling sessies met Wisdom Kaye, Ariam en andere bekende TikTok-creators. "Het voelt alsof TikTok zo groot en belangrijk is geworden, vooral voor mensen zoals ik die bezig zijn met mode en fashion content maken," zegt Wisdom Kaye. "Het is fantastisch om te zien dat merken zoals Saint Laurent hieraan meedoen en zo op TikTok verschijnen."

Puma en Alice + Olivia doneren aan goed doel voor TikTok Fashion Month

WWD meldt dat Puma deze gelegenheid heeft aangegrepen om te werken met zwarte ontwerpers, onder wie Jufu, Ajani, Dominic Toliver, Taylor Cassidy, Makayla, Kyle Kuzma en Winnie Harlow. Het sportmerk heeft daarnaast beloofd 10.000 dollar (ruim 8.400 euro) van de winst te doneren aan het Equal Justice Initiative. Alice + Olivia doneert een deel van de opbrengsten van de TikTok Fashion Month aan het Council of Fashion Designers of America (CFDA).

TikTok Fashion Month Events

Er wordt aan TikTokkers gevraagd om tijdens de events de hashtags #TikTokFashionMonth, #GetTheLook en #Fashion101 te gebruiken. De Fashion Month eindigt uiteindelijk met een virtuele modeshow waar bekende TikTok-creators aan meedoen. Er is zelfs een heuse afterparty.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion