Het meest gewilde modelabel van het moment Telfar slaat handen ineen met Ugg voor collectie

En de campagnevideo is giving us all the feels

telfar x ugg
Courtesy Ugg

Modelabel Telfar verovert momenteel de modewereld met haar stijlvolle maar bovenal inclusieve Telfar Shopping Bags. De tassen van het label van ontwerper Telfar Clemens zijn zó populair dat ze structureel volledig uitverkocht zijn. Nu ontwikkelt de gewilde ontwerper een gloednieuwe collectie in samenwerking het Australische label Ugg, dat ongetwijfeld opnieuw zal leiden tot gewilde items waarin de viering van inclusiviteit en diversiteit centraal staat.

Telfar x Ugg

Telfar Clemens begon zijn gelijknamige label al in 2005, maar maakte voornamelijk wereldwijd furore sinds zijn tasontwerp de Telfar Shopping Bag het straatbeeld veroverde. De Liberiaans-Amerikaanse queer ontwerper staat bekend om zijn unieke unisex-ontwerpen waarmee inclusiviteit en democratie binnen de modewereld wordt gevierd. Onlangs werd de ontwerper uitgeroepen tot Accessories Designer of the Year door de CFDA Fashion Awards, door de immense populariteit van de shopping bag die door fans de Bushwick Birkin word genoemd.

telfar x ugg
Courtesy Ugg

Nu worden deze positieve waarden van inclusie en identiteit samengevoegd in een samenwerking met Ugg. Telfar onthulde het nieuws op Instagram, middels een clip uit de campagnefilm van de nieuwe collectie, featuring Telfar himself. De samenwerking tussen Telfar en Ugg is onderdeel van de "Feel You"-serie van het Australische label, waarin verschillende artiesten individualiteit vieren met Ugg middels een collectie. In de video is de ontwerper te zien in enkele items uit de samenwerking, zoals een T-shirt met het logo van Ugg en Telfar samengevoegd dat is afgewerkt met fonkelende strass-steentjes, een beige wollen trui, een mouwloze coltrui en een jas van schapenvacht.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Feel-You' collectie

De collectie en campagne zetten het gevoel wat mode je kan geven centraal, een concept dat altijd van belang is binnen het ontwerpproces van Telfar. "Als iets goed voelt en er tegelijk gek uitziet, dan weet ik dat ik iets goeds te pakken heb. Als modeontwerper raak je mensen indirect, doordat kleding volledig op het lichaam van mensen zit. Als ik mensen ga raken met deze collectie, dan wil ik dat ze zich goed voelen”, zegt Telfar in de clip.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Telfar stelt altijd al geïnspireerd te zijn geweest door de enorme populariteit van Ugg: "Ik heb eerder al onofficiële Ugg-laarzen gemaakt in twee shows in 2010. Ik ben altijd geobsedeerd geweest door een bepaalde soort van alomtegenwoordigheid van een product wanneer iets echt unieks door iedereen wordt gedragen." Daarnaast vindt Telfar de stijl van Ugg volledig passend bij zijn label: "Ik vind Ugg echt sexy - een zachte soort ruigheid. Wat ik wil doen is teruggaan naar het DNA van Ugg en te onderzoeken welke genen we met elkaar gemeen hebben."

telfar x ugg
Courtesy Ugg

De Ugg x Telfar-collectie wordt in 2021 gelanceerd, dus houdt onze site in de gaten voor updates. Voorlopig moeten we het dus doen met de campagnevideo, die ons wel all the feels bezorgt van wat ons te wachten staat. In de tussentijd shop je hieronder de favoriete Telfar-items van de Glamour redactie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion