Waarom je het Amsterdamse label Kassl Editions wil volgen

Onder meer Hailey Bieber is al fan

kassl editions
Kassl

Donderdagavond vond de opening plaats van Amsterdam Fashion Week, en voor de eerste keer in de geschiedenis van de Nederlandse modeweek vond de opening plaats buiten Amsterdam. In Museum Voorlinden onthulde het Amsterdamse Kassl Editions haar nieuwste collectie, en slaagde het label erin de gehele Amsterdamse modescene te verplaatsen naar Wassenaar. Waarom tientallen fashion insiders al te graag deze – voor Amsterdammers – lange reis maakten? Kassl Editions verovert langzaam de modewereld met haar tijdloze en stijlvolle jassen en tassen die een plekje hebben veroverd in de garderobe van menig stijlvolle fashion editor en influencer. Zelfs Hailey Bieber is al fan.

Kassl opent AFW

Het was een enigszins gedurfde zet van Amsterdam Fashion Week om de feestelijke openingsshow te verplaatsen naar een plek ruim een uur buiten Amsterdam. Het opkomende en gewilde label Kassl creëerde echter een dermate bijzonder event waar fashion editors en mode-insiders zich graag voor verzamelden buiten de stad. In de vorm van een unieke guerrilla expositie werd de nieuwe collectie van het label getoond, waarin een bijzondere synergie bestond tussen de kunstwerken uit het museum zelf en de elf werken die speciaal voor Kassl werden gecreëerd.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Op deze manier onthulde het label haar nieuwe tasstijl - de zogeheten Circle Bag - en nieuwe uitvoeringen van de klassieke Kassl-jas op een subtiele manier. "Kassl is niet een standaard merk dat je per se op een catwalk ziet. We willen juist vrijheid creëren voor onszelf, en het merk binnen verschillende contexten tonen. Het gaat niet alleen maar om mode, we staan open voor andere creatieve disciplines," stelt Kassl mede-oprichter Bart Ramakers in een persbericht.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gewild label

Ondanks dat het merk nog maar twee jaar bestaat, maakt het label internationaal furore en wordt haar jassen en tassen gedragen door stijlvolle fashion editors en influencers. Zo werden naast influencers als Oumayma Elboumeshouli, Pernille Teisbaek en Linda Tol ook supermodellen als Hailey Bieber gespot in een Kassl-ontwerp. De items bepalen het straatbeeld tijdens menig Fashion Week en worden inmiddels verkocht bij alle grote luxe warenhuizen en online-retailers. Hoewel de items gekenmerkt worden door een minimalistische stijl vormen ze een unieke match met elke drager, die het item op een geheel eigen wijzen tot leven brengt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kassl Editions

Het modelabel Kassel Editions werd in 2018 opgericht door Bart Ramakers en mede-oprichter van de Antwerpse winkel Graanmarkt 13 Ilse Cornelissen, nadat ze geïnspireerd raakten door de authentieke vissersas. Een moderne en tegelijk tijdloze variant van de jas werd het uitgangspunt van het label, dat ondertussen bekend staat om haar elegante jasontwerpen waarin kwaliteit boven kwantiteit staat. Na de lancering van hun succesvolle jas ontstond het idee voor een tassencollecie, geproduceerd met het restmateriaal van de jascollecties. Shop hieronder Glamour's favoriete Kassl items.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion