Zalando start met verkoop pre-owned kleding

Duurzaamheid is steeds meer een focuspunt binnen de mode-industrie, zo ook bij Zalando

street style   paris fashion week womenswear fallwinter 20192020  day eight
Edward BerthelotGetty Images

Zalando liet begin dit jaar weten voet te willen zetten in de pre-loved markt. "De interesse in pre-owned mode is groot en groeit, vooral bij millennials," aldus Jacintha De Graaf, Head of Zalando Benelux. "We weten dat onze Nederlandse klanten graag duurzame keuzes maken en items die ze niet langer dragen, willen inruilen om plaats te maken voor iets nieuws." Nu start het Duitse bedrijf officieel een pre-owned collectie. In Duitsland en Spanje kun je sinds deze week via de webshop al tweedehandskleding scoren. Nederland, België, Frankrijk en Polen volgen in oktober.

Zalando tweedehandskleding

Het concept is heel simpel; net als bij de andere categorieën op de website, zoals ‘Beauty’, ‘Kleding’, ‘Accessoires’ en ‘Schoenen’ kunnen de bezoekers de nieuwe categorie ‘Pre-Owned’ aanvinken en tweedehandsitems op de kop tikken. Een andere optie is het verkopen van kledingstukken aan Zalando. Dit doe je door een foto van het item te maken en op te sturen, samen met de bijbehorende informatie zoals de categorie, merk en maat. Hierna volgt een prijsvoorstel vanuit het bedrijf.

Alle kleding die binnenkomt (niet te verwarren met de retourzendingen van nieuw gekochte kleding of schoenen, deze komen namelijk niet in de pre-owned categorie terecht) ondergaan een strenge kwaliteitscheck, want de kleding moet zo goed als nieuw zijn. Nadat je het kledingstuk hebt verkocht, kun je kiezen voor een Zalando-cadeaubon ter waarde van het bedrag of om met het bedrag het Rode Kruis of WeForest te steunen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zalando duurzaam

Duurzaamheid is steeds meer een focuspunt binnen de mode-industrie, zo ook bij Zalando. Het is belangrijk om stil te staan bij de keuzes die we maken op modegebied, en bewuster met kleding om te gaan. Zalando draagt hieraan bij met hun duurzaamheidsstrategie genaamd do.MORE, waardoor het shoppen van duurzame items in een keer veel toegankelijker wordt. Ook deze nieuwe koers met het pre-owned aanbod levert een belangrijke bijdrage aan deze strategie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion