Neem vanaf nu je lunch mee in stijl in deze papieren versie van Bottega Veneta's populaire Pouch Bag

De populaire it-bag krijgt een school proof make-over

bottega veneta kraft paper
Courtesy Bottega Veneta

Je hebt ze ongetwijfeld al een keer voorbij zien komen; Bottega Veneta's populaire Pouch Bags. De it-bags van het Italiaanse modehuis zijn een van de meest gewilde accessoires van het moment, variërende van de klassieke Pouch Bag tot de Chain Pouch die gedragen worden door modellen en beroemdheden. Nu komt het modehuis met een nieuwe versie van haar gewilde accessoire, en wel eentje die je volledig school proof is. Maak kennis met een heuse papieren versie van de Pouch Bag.

Bottega Veneta Pouch Bag

Als er één merk is dat momenteel de modewereld verovert is het wel Bottega Veneta. Het Italiaanse modehuis maakt vooral furore met haar immens gewilde accessoires, van square-toe sandalen tot haar geliefde Pouch Bags. Later werden ook tassen als de padded Cassette Bag en de Chain Pouch enorm populair, die het straatbeeld van menig modeweek bepaalden. Normaalgesproken zijn deze tassen gemaakt van kwalitatief boterzacht leer in nudekleurige tinten, die passen bij elke look.

bottega veneta kraft paper
Courtesy Bottega Veneta

Papieren Pouch Bag

Na de vele variaties op de populaire tassen, wisselend in kleur, soort leer en textuur, lanceert het Italiaanse modehuis nu een nieuwe versie van haar befaamde Pouch Bag. En de keuze van het materiaal van de nieuwe variant is op zijn zachtst gezegd vrij bijzonder; enter de paper Pouch Bag. De papieren versie van de gewilde it-bag is gemaakt van gerecycled papier, afgewerkt met met een bijzondere waterafstotende coting en een kalfsleren voering met een magnetisch frame.

Hierdoor behoudt de tas toch die chique afwerking heeft die we gewend zijn van het merk. De nieuwe lijn kreeg de titel Kraft Paper en maakt deel uit van Daniel Lee's Pre-Fall 2020-creaties voor het modehuis waarbij de iconische Pouch Bags opnieuw zijn geïnterpreteerd met het honderd procent gerecycled papier. Zo stelt het modehuis: "De Pouch Paper clutch van het Italiaanse modehuis Bottega Veneta geeft door zijn textuur de illusie van een papieren tas." Maar zoals we tevens van Bottega Veneta gewend zijn, zijn deze papieren tassen niet goedkoop. De goedkoopste tas in het assortiment, de Mini-Pouch kost 890 euro, terwijl de duurste variant, de Shoulder Pouch, zo'n 1800 euro kost.

bottega veneta kraft paper
Bottega Veneta
bottega veneta kraft paper
Bottega Veneta

Bottega Veneta's succes

Het is nauwelijks nieuws dat Bottega's populariteit enorm is gestegen sinds Daniel Lee in 2018 de leiding nam als creative director. The Pouch was een van de eerste ontwerpen die door Lee werd uitgebracht, waarna het gelijk de status van it-bag verwierf door haar grote populariteit. Kortom, de Pouch leek overal te zijn, en de tas was een lange tijd uitverkocht in alle Bottega-boetieks. Zo bewijst Daniel Lee dat Bottega Veneta de ware vervanger is van Old Céline, en een van de meest geliefde merken is onder de fashion crowd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion