Als je dit najaar dan in een kledingstuk investeert, laat het dan de blazer zijn

Van de werkvloer tot de dansvloer en alles daartussenin: met een blazer zit je altijd goed

panterblazer we fashion glamour
Jeanette Huisman

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met WE Fashion.

De blazer. Al seizoenen geliefd door allerhande modevolk en niet weg te denken van de catwalk en uit het straatbeeld. Om verschillende redenen; het is geschikt voor transitioneel kleden, doet het goed van casual naar formeel en het is hét aangewezen kledingstuk voor een direct feelgoodeffect. Uit onderzoek van WE Fashion blijkt ook nog eens dat 83 procent van de vrouwen zich direct krachtiger voelt bij het dragen van een blazer. Goed, je hebt ‘m wel. De blazer is nogal een interessant item. Daarom vroegen we aan drie carrièrevrouwen hoe zij dit seizoen de blazer dragen en wat voor gevoel het hen geeft.

Zoé Zindzi van Halen

we fashion
Zoé is digital editor bij Glamour.
Jeanette Huisman

‘Ik weet niet wat het is met blazers, ik kan mijn vinger er niet precies op leggen, maar ik voel me altijd put together wanneer ik het draag. Zeker als ik het eventjes niet meer weet qua outfit. En zéker als de blazer onderdeel uitmaakt van een pak. Ik style mijn blazer op verschillende manieren. Voor een avondje uit draag ik vaak een opvallend exemplaar (met een toffe print) op een oversized pantalon, met hakken eronder en een bralette als top. Helemaal af is het als ik dan nog een gouden ketting en oorbellen aan toevoeg. Voor een dag op kantoor draag ik een blazer het allerliefst in combinatie met een latexlegging en vinyl hakken – vrij heftig, ik weet het. Voordat je denkt dat ik als een catwoman over de redactie flaneer, hear me out: ik draag onder mijn blazer een coltrui of een oversized witte blouse. Ha, om de rust terug te brengen in de look, ja.

Van huis uit het ik meegekregen dat waar je ook heen gaat, het goed is om verzorgd voor de dag te komen. Mijn vader poetste vroeger altijd mijn schoenen en elk kledingstuk werd gestreken. Dat is er zodanig ingeprent, dat het helemaal in mijn systeem zit. Wel belangrijk: er goed uitzien, heeft verder niets te maken met het bezitten van designerspullen.

‘Ik weet niet wat het is met blazers, ik kan mijn vinger er niet precies op leggen, maar ik voel me altijd put together wanneer ik het draag.'

Als online redacteur sta ik altijd aan, ik heb echt moeten leren grenzen voor mezelf te stellen. Een van de grootste uitdagingen in mijn baan is dat ik vaak denk: “Ik doe het zelf wel.” Ik vind het lastig om de controle uit handen te geven. Dat is altijd zo geweest, ik werk hier nog steeds aan. Als ik de controle uit handen geef, heb ik het gevoel dat als het niet gaat zoals het zou moeten, ik daar op afgerekend zou worden. Nu probeer ik meer te relativeren. We redden geen mensenlevens, denk ik dan.’

Emilie Sobels

emilie sobels we fashion glamour
Emilie is founder van Hashtag Workmode, all female co-working space en The Self-Made Summit, een netwerkevent voor vrouwen (en oké, ook mannen zijn ook welkom).
Fabienne Lindenbergh

‘Ik heb een achtergrond in de mode en weet dat een outfit een bepaald gevoel kan overbrengen, dat het zelfs een zakelijk gesprek kan beïnvloeden. Ik kleed mij daarom altijd naar wat ik die dag moet doen; als ik een presentatie heb voor een groot publiek, trek ik iets opvallends aan. Daardoor trek je de aandacht en zijn mensen sneller geneigd te luisteren. Maar voor een meeting waarbij ik me liever wat afwachtender opstel zal ik kiezen voor een meer ingetogen look.

‘Een blazer zet mij direct in werkmodus, ik word de zakelijke versie van mezelf.’

Een blazer zet me direct in werkmodus. Ik kan ‘m heus ook casual combineren, maar er is iets aan het kledingstuk dat ik sneller de zakelijke versie van mezelf wordt. Dat heb ik ook wel nodig in mijn werk. Als eigenaar van een coworking space met vijf locaties is het lastig werkplekken verhuren wanneer de overheid oproept om thuis te werken. En als je dan ook nog een grootschalig netwerkevenement organiseert liggen daar ook voldoende uitdagingen. Van een ingewikkelde kwestie met een medewerker tot een probleem wat direct moet worden opgelost omdat het de workflow verstoort; is altijd genoeg om mijn hoofd over te breken.’

Roos Aduagyei

roos we fashion glamour
Roos Aduagyei Co-founder van @trickle.work, een vacature-assistent die anoniem solliciteren mogelijk maakt en projectmanager bij The Self-Made Summit.
Fabienne Lindenbergh

‘Samen met Nica Renoult ben ik onlangs een een anonieme vacaturebank genaamd Trickle Work gestart. We geven ook clinics aan bedrijven over het verduurzamen van een diverser personeelsbestand. Daarvoor komen op dit moment veel aanvragen binnen. Het is de eerste start up die ik heb opgezet en dat brengt veel nieuwigheden met zich mee. En dan werk ik ook nog bij The Self-Made Summit. Laten we het erop houden dat er genoeg uitdagingen zijn.

‘Mijn kleding hoeft niet alleen sharp te zijn. Wel is een blazer favoriet.’

Om die uitdagingen de baas te blijven, sport ik veel. Dat geeft me een zelfverzekerd gevoel. Ik let ook altijd wat ik aan heb. Toen ik een paar jaar geleden begon bij Hashtag Workmode, raakte ik geïnspireerd door de manier waarop de vrouwelijke ondernemers zich presenteerden. Sindsdien zorg ik er altijd voor dat ik kleding draag die ondersteunen hoe ik mij voel.

Dat hoeft niet alleen maar sharp te zijn. Wel is een blazer favoriet. Onder een blazer draag ik niet al te gekke dingen, ik houd van een casual comfi-look. Met een blazer is alles al snel wat netter en dan hoef je alleen nog wat simpele items toe voegen. De blazer mag van mij best in kleur, graag zelfs. Lila, camel, ik schuw geen kleur.’

Heb je een leuke blazer op het oog, let dan goed op! Wij mogen namelijk een blazer naar keuze weggeven t.w.v. van maximaal €200. Klinkt goed, toch? Volg @wefashionstories en meld je hier aan om kans te maken op een WE blazer.

Zoé, Emilie en Roos dragen op de foto een blazer van WE Fashion. Blazers van WE Fashion zijn verkrijgbaar vanaf maat XS t/m XXXL en hebben een vanafprijs van € 55,99.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion