Versace schrijft geschiedenis met eerste inclusieve cast ooit

Nederlandse model Jill Kortleve schrijft fashion history

versace jill kortleve
Courtesy Versace

Ondanks de huidige coronacrisis vinden de verschillende internationale Fashion Weeks plaats, waar modehuizen al dan niet middels een digitale of fysieke show hun collectie onthullen. Versace toonde vrijdag een fysieke show in Milaan, waarbij het label een opvallend statement maakte. Voor het eerst in de geschiedenis van het modehuis werd een inclusieve cast getoond op de catwalk, met modellen met verschillende maten en lichaamstypes. Nederlands model Jill Kortleve schreef fashion history, samen met modellen Alva Claire en Precious Lee.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Versace toont inclusieve cast

Jill Kortleve verandert de mode-industrie van binnenuit. Eerder dit jaar schreef ze samen met Paloma Elsesser geschiedenis als het eerste 'plus-size'-model ooit op de catwalk van Fendi. Nu zorgt Kortleve weer voor een opmars in de vooruitgang naar verandering. Versace toonde afgelopen vrijdag voor het eerst een inclusieve cast, met modellen Jill Kortleve, Alva Claire en Precious Lee. De drie modellen maakten allen hun Versace-debuut, en werden vergezeld door regular Versace-modellen als Irina Shayk en Imaan Hammam.

Het artikel gaat verder onder de video.

Zien: bekijk hier de hele Versace Lente/Zomer 2021 show

Alva Claire en Precious Lee maakten hun Milan Fashion Week-debuut tijdens de show van Versace. Voor Jill Kortleve was Versace haar derde show tijdens de Milanese modeweek, nadat ze haar debuut maakte voor Etro en wederom verscheen in de show van Fendi. "Dit is zo'n historisch moment en ik kan niet geloven dat het echt is gebeurd. Ik ben nog steeds aan het trillen. Ik ben zo trots op ons Alva Claire en Precious Lee," schreef Kortleve op haar Instagram-account. "Het is zo ongelooflijk om voor merken te werken waar ik altijd van heb gedroomd om voor te werken. Ik hoop dat we de deuren openen voor een nieuwe generatie met dezelfde dromen die zichzelf nooit in tijdschriften of commercials hebben gezien."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Versace's show 'onder de zee'

De nieuwe Lente/Zomer 2021 collectie gecreëerd door Donatella Versace was geïnspireerd op het leven in de zee. De fysieke show werd getoond voor een klein publiek, enkel bestaande uit Versace-medewerkers. De rest van de wereld kon getuigen zijn van de show en de mijlpaal van het modehuis via een online livestream. "Zwem door de oude pilaren waarop Versace is gebouwd", schreef Donatella in een shownote die ze op haar Instagram-story plaatste. "Een mysterieuze utopische wereld geregeerd door Medusa en geïnspireerd door onze Trésor de la Mer-ontwerpen."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De collectie bracht tijdens de show de iconische Trésor de la Mer-print van het Italiaanse modehuis terug, oorspronkelijk ontworpen door Gianni Versace in de jaren '90. De Lente/Zomer 2021-collectie was dan ook geïnspireerd op de Lente/Zomer collectie van Gianni uit 1992, waarin tevens modellen als mysterieuze onderwaterfiguren de catwalk bewandelden. Nu werden deze ontwerpen in een moderner jasje gestoken en gedragen door een nieuwe generatie modellen die de modewereld veranderen. Hoewel we anno 2020 nog een lange weg te gaan hebben voordat de mode-industrie volledig inclusief is, is er sinds vrijdagavond weer een stap in de goede richting gezet naar betekenisvolle verandering.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion