Valentino verrast de modewereld met gloednieuwe samenwerking met Levi's

De Valentino-versie van de iconische jeans werd gelanceerd tijdens Milan Fashion Week

valentino x levi's
Courtesy Valentino

Milan Fashion Week vond ondanks de huidige coronacrisis grotendeels plaats middels fysieke shows. Italiaans modehuis Valentino toonde zondag 27 september de nieuwe Lente/Zomer 2021 collectie. Naast bijzondere ontwerpen viel er één item op dat normaliter niet veelvuldig voorkomt in een Valentino-show: jeans. En niet zomaar een jeans, maar een denim-ontwerp uit een bijzondere samenwerking tussen Valentino en Levi's die tijdens de show werd gelanceerd.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Valentino x Levi's

Italiaans modehuis Valentino kondigde de verrassende samenwerking met Levi's aan tijdens de show, waar de gloednieuwe items getoond werden op de catwalk. Het resultaat is een co-signed model van de iconische 517 boot-cut jeans van Levi's. Het nieuwe model heeft een bredere snit en een aangepast label. Waar deze in eerste instantie exact hetzelfde lijkt als het normale Levi's label, is de nieuwe variant afgewerkt met het subtiele V-logo van Valentino.

valentino x levi's
Courtesy Valentino
valentino x levi's
Courtesy Valentino

De Levi's 517 werd geïntroduceerd in 1969, een bewogen jaar in de geschiedenis met vele impactvolle gebeurtenissen; van het ontstaan van het hippie-tijdperk waarin Janis Joplin en The Beatles hoogtij vierden en de protesten tegen de Vietnam-oorlog tot de eerste maanlanding ooit door Neil Armstrong. De denimstijl is dan ook een synoniem voor deze vrijgevochten jaren '70 stijl, die anno 2020 opnieuw een comeback maakt met een Valentino twist. De broek is unisex en heeft - net als alle Levi's ontwerpen - een tijdloze look.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Valentino Lente/Zomer 2021 show

Normaliter toont Valentino immer de nieuwe collecties tijdens Paris Fashion Week, maar deze keer besloot creative director Pierpaolo Piccioli terug te keren naar zijn thuisland Italië. De ontwerper wilde op deze manier het land extra ondersteunen nadat het hard getroffen was door de coronacrisis. Hoewel de samenwerking met Levi's zorgt voor een grotere mate van toegankelijkheid binnen de collectie, werden er tevens dromerige items gepresenteerd zoals we van het modehuis gewend zijn. De looks bestonden uit zowel mini- als maxi-ontwerpen, vol met franjes en bloemenprinten en kleurrijke combinaties, die bewijzen dat we nog steeds kunnen dromen ondanks de huidige uitdagende tijden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion