De mooiste (faux) leren jassen van het seizoen

Glamour selecteert de mooiste items voor je ultieme herfstlook

leren jas tijdens paris fashion week
Melodie JengGetty Images

We signaleerden het al eerder: de (faux) leren jas maakt een ware comeback. Het item blijkt dé perfecte tussenjas te zijn voor het huidige wisselende herfstweer, en is een van de meest favoriete items van menig model en streetstyle-icoon. Hoewel de jas heuse 90's vibes oproept (remember The Matrix?) bewijzen modehuizen dat de jas anno 2020 zeker een plekje verdient in je herfstgarderobe.

De (faux) leren jassen-trend

Het leren jack voelt misschien enigszins retro aan, toch blijkt het ontwerp moderner dan ooit. In eerste instantie werden faux leather en leren jassen massaal gespot op de catwalks van grote modehuizen als Balmain, Fendi en Louis Vuitton, waar een variatie te zien was van op de jaren '90 geïnspireerde leren jassen tot hoogglanzende lakleren trenchcoats. Hoewel de jas ook in opvallende kleuren een verschijning maakte, is de klassieke zwarte variant de meest gewilde.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De zwarte (faux) leren jas is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een van de meest opvallende streetstyle items, met Bella Hadid als grootste fan. Doordat het half-Nederlandse topmodel het toonbeeld werd van de stijlvolle comeback van de nineties-stijl, is het niet verrassend dat de zwarte leren jas een onmisbaar item werd in Bella Hadids menig streetstyle look. Omdat de liefde voor de stijl van de jaren '90 en zeroes nog lang niet voorbij lijkt, is het (faux) leren jack de perfecte investering voor je herfst/wintergarderobe. Natuurlijk zijn ook hier de opties weer eindeloos, dus selecteerden we enkele van onze favorieten om je op weg te helpen bij het kiezen van jouw ultieme leren jas. Take your pick!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion