Modeontwerper Kenzo Takada overleden aan coronavirus

"Hij bracht creativiteit en kleur in de wereld"

kenzo   la collection momento n°1   cocktail
Victor BoykoGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 5 oktober 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Kenzo Takada, de Japans-Franse modeontwerper die het bekende merk Kenzo begonnen is, is recent gestorven. Het mode-icoon was besmet met Covid-19 en overleed aan de complicaties van het virus. Hij was 81 jaar.

Kenzo overleden

Zijn familie maakte afgelopen zondag in een statement aan de Franse media bekend dat Kenzo Takada overleden is als gevolg van besmetting door het coronavirus. Hij lag in een ziekenhuis in Neuilly-sur-Seine, dichtbij Parijs, zo meldt nieuwssite Time.

Kenzo Takada coronavirus

Het modehuis Kenzo deelt ook een statement over het verlies van de 81-jarige modeontwerper. "We voelen bij Kenzo intens verdriet bij het nieuws dat onze stichter overleden is," staat er in de verklaring. "Voor een halve eeuw is meneer Takada een waar icoon geweest in de mode-industrie - hoe hij altijd creativiteit en kleur in de wereld bracht."

Ode aan Kenzo Takada

Fans van Kenzo gebruiken hun sociale media-kanalen om een ode te schrijven aan de modeontwerper. Ze delen massaal zijn beste uitspraken, waarin zijn vooruitstrevende visie en kleurrijke persoonlijkheid naar voren komen. Denk aan: "Mode is niet voor de elite - het is voor iedereen. Het moet niet te serieus zijn," en "mode is als eten; je moet niet iedere keer hetzelfde menu houden."

Kenzo

Kenzo staat vooral bekend vanwege zijn uitbundige prints en kleurrijke ontwerpen. Hij groeide op in Japan en kreeg een passie voor mode nadat hij de modebladen van zijn zus verslond. Uiteindelijk verhuisde hij naar Parijs om zijn carrière als modeontwerper te beginnen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder