Rihanna biedt excuses aan na gebruik van heilige islamitische tekst in Savage x Fenty show

Via Instagram gaat de zangeres en modeontwerpster diep door het stof

robyn rihanna fenty and linda fargo celebrate the launch of fenty at bergdorf goodman
Dimitrios KambourisGetty Images

Rihanna heeft haar excuses aangeboden aan de moslimgemeenschap voor het gebruiken van het liedje Doom in haar Savage x Fenty show. In de show – die afgelopen vrijdag via Amazon te zien was – is het nummer, gemaakt door producer Coucou Chloe, te horen. In het nummer komen stukken van een Hadith voor; dit zijn overleveringen van de profeet Mohammed over de dag des oordeels. Niet echt passend bij een fashion show vol lingeriemodellen, zo vonden een hoop mensen die een excuus eiste van de zangeres en modeontwerpster.

Excuses Rihanna na Savage x Fenty show

Gisteravond kwamen deze excuses er dan ook, via Rihanna's Instagram Stories. Hierin zegt ze: "Ik wil de moslimgemeenschap bedanken voor het aankaarten van iets dat we over het hoofd hebben gezien in de Savage x Fenty show en waarmee we onbedoeld veel mensen pijn gedaan hebben," begint ze haar verhaal.

"Nog belangrijker is het dat ik mijn excuses aan wil bieden voor deze oprechte fout. We snappen dat we een hoop van onze moslimbroeders- en zusters hiermee pijn gedaan hebben en dat doet me echt pijn. Ik heb respect voor God en elke andere religie en het gebruik van het nummer in de show was onverantwoordelijk," vervolgt ze. Ze sluit haar verhaal af met de belofte dat zoiets nooit meer zal gebeuren.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Coucou Chloe zegt ook sorry

Ook Coucou Chloe, de producer die het nummer Doom heeft gemaakt gaat door het stof. Op Twitter biedt ze haar excuses aan: "Ik wil mijn excuses aanbieden voor de ophef die is ontstaan door de de teksten die ik in mijn nummer heb gebruikt. Het zijn samples van Baile Funk die ik online heb gevonden en ik wist niet dat het regels uit een Hadith bevatte. Ik heb mijn research niet goed gedaan en daar bied ik mijn oprechte excuses voor aan."

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion