Zo was je een (stoffen) mondkapje

Een stoffen exemplaar is duurzamer en binnen vijf minuten heb je hem gewassen

street style   berlin   july 5, 2020
StreetstyleshootersGetty Images

Een mondkapje dragen, is momenteel een must. Natuurlijk wil je dit op een manier doen die ook een beetje sustainable is. Daarvoor zijn stoffen mondkapjes ideaal. Ook zien ze er vaak een stuk leuker uit dan de standaard lichtblauwe of witte exemplaren. Win-win, dus. Maar dat je ze vaker kan gebruiken betekent wel dat je ze na gebruik goed moet wassen. Je kan mondkapjes op verschillende manieren wassen en Glamour zocht voor je uit wat de beste manieren zijn.

Mondkapje wassen in wasmachine

Je stoffen mondkapje kan je goed wassen in de wasmachine. Om te zorgen dat hij weer helemaal schoon wordt en opnieuw gebruikt kan worden, is het belangrijk dat alle eventuele virusdeeltjes en bacteriën gedood worden. Dit doe je door het mondkapje op minimaal 60 graden te wassen en – als de stof van het mondkapje hier tegen kan – wat bleek toe te voegen aan het wasmiddel. Gooi ze daarna in de droger zodat de hitte de laatste bacteriën kan doden en je mondkapje is goed gedesinfecteerd. Je kan hem dan weer veilig opzetten en hergebruiken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Mondkapje wassen met de hand

Heb je geen wasmachine of vind je het zonde een was aan te zetten voor een of twee mondkapjes? Dan kan je hem ook wassen met de hand. Hiervoor kun je ook het best bleek gebruiken, maar check wel of de stof van het mondkapje hier tegen kan. Volgens The Good Housekeeper is de verhouding van bleek met water ongeveer vier theelepels per liter. Laat het mondkapje vijf minuten weken in de bleekoplossing en spoel hem daarna uit met koud water. Leg het mondkapje plat neer en laat hem drogen, of gooi hem in de droger als je het proces wil versnellen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder