De gewilde samenwerking tussen Uniqlo en ontwerpster Jil Sander is eindelijk terug

Na meer dan tien jaar is Uniqlo's meest gewilde samenwerking éindelijk terug!

j uniqolo
Uniqlo

Modeontwerpster Jil Sander staat bekend om haar tijdloze en minimalistische ontwerpen, die al jaren favoriet zijn bij menig modefanatiekeling. Naast haar voormalige high-fashion collecties creëerde de ontwerpster vanaf 2009 een lijn in samenwerking met Japanse modeketen Uniqlo. Tot grote spijt van velen stopte de samenwerking in 2011, maar daar komt nu verandering in. Meer dan tien jaar later is Sander terug en lanceert ze nieuwe tijdloze essentials in de gewilde +J lijn die vanaf 12 november verkrijgbaar zijn.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

+J komt terug

Hoewel voor de meesten van ons de ontwerpen van ontwerpster Jil Sander iets buiten ons budget vallen, bracht de Uniqlo-samenwerking de perfecte toegang tot de ongecompliceerde, subtiele looks die de weerspiegeling zijn van Sanders pure, minimalistische kijk op mode. Zeker nadat de ontwerpster haar gelijknamige modelabel verliet in 2004 en later na een korte terugkeer opnieuw in 2013. Fans van het modehuis kunnen zich dus nu opnieuw verheugen op een toegankelijke collectie van de ontwerpster, dat zich kenmerkt door kwalitatieve en tijdloze items die je jarenlang zult dragen.

uniqlo j collectie
Courtesy Uniqlo
uniqlo j collectie
Courtesy Uniqlo

"Ik wilde het wereldwijde moderne uniform definiëren met de volgende gedachte: kleding moet lang meegaan en duurzaam zijn. Het moet de drager dienen en hem of haar de energie en zelfverzekerdheid geven die zo hard nodig is in onze mondiale realiteit," stelt Jil Sander in een persbericht. De collectie bestaat uit meer dan vijftig ontwerpen verspreid over een mannen- en vrouwenlijn bestaande uit stijlvolle pufferjassen, aansluitende wollen blazers en broeken en zachte kasjmieren truien. Allen in de kenmerkende basiskleuren van het modehuis, zoals lichte grijstinten, marineblauw en knisperwit.

uniqlo j collectie
Courtesy Uniqlo

Focus op kwaliteit en comfort

Naast het kenmerkende tijdloze karakter lijkt de nieuwe +J collectie extra passend met de huidige periode, waarin we meer dan ooit behoefte hebben aan comfortabele en kwalitatieve kleding. Dat was ook precies het uitgangspunt van de ontwerpster toen ze deze collectie ontwierp, zo vertelt ze in een interview met The Telegraph: "Ik heb veel nagedacht over wat we nu nodig hebben - en dat is comfort. Maar tegelijkertijd heeft iedereen het over het belang van de natuur. Dat is een positief punt. Dus ik heb een aantal zeer praktische en warme stukken ontworpen die je in de tuin zou kunnen dragen - bijvoorbeeld de donsjassen, maar ook wollen blazers."

De Uniqlo + J Herfst/Winter 2020 collectie wordt op donderdag 12 november gelanceerd en zal verkrijgbaar zijn in zowel de Uniqlo winkels als de webshop.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion