Trendy maar comfortabel: deze jeanstrend ga je in 2021 overal zien

Een goede voorbereiding is het halve werk: déze jeans kun je alvast voor het nieuwe jaar inslaan

street style   paris fashion week womenswear fallwinter 20192020  day three
Edward BerthelotGetty Images

Gedurende de lockdown (en dan bedoel ik ook: vanaf maart) spendeer ik mijn dagen voornamelijk in een joggingpak of een grote hoodie met een legging en daaronder nogal foute warme sokken, maar eerlijk is eerlijk: ik kan niet wachten om mezelf weer in een jeans te hullen. Welke jeans ik voor het komende jaar sowieso op mijn wishlist heb staan? De baggy jeans.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Baggy jeans

Throwback naar de tijd dat ik op de middelbare school zat en baggy jeans helemaal de shit waren: ik en met mij nog vele anderen hulden ons regelmatig in een wijde jeans, die laag genoeg was om de rand van onze Björn Borg-boxershorts te laten zien. Die boxershorts met enorme logo's heb ik nog net niet ritueel verbrand, maar voor de wijde jeans is de liefde altijd gebleven. Zelfs toen iedereen hem zonder pardon inwisselde voor de skinny jeans - en trendgevoelig als ik ben: ook ik heb een periode gehad dat ik de een lichte voorkeur had voor de strakke denim.

Dit zijn de favoriete jeans-modellen van de Glamour-redactie >

Trend 2021

Net als ik lijken ook heel veel anderen een goedzittende jeans te kunnen waarderen. Volgens MatchesFashion zou de verkoop van jeans dit jaar - ondanks de lockdown, met maar liefst 50% zijn gestegen. Ook hebben veel modemerken in hun collecties voor 2021 jeans opgenomen. De afgelopen jaren zagen we de een na de andere trend weer voorbijkomen. Van mom jeans tot aan de regular fit jeans, en van de flared jeans tot aan de bootcut jeans. Sommige jeans lijken op elkaar en komen iedere keer weer terug. En dat geldt dus ook voor de baggy jeans, die in veel collecties dus een ereplek heeft bemachtigd.

Comfortabele broek

Na ons bijna een heel jaar in wijde joggingsbroeken en fijne leggings te hebben gewurmd, kunnen we nu uitkijken naar het dragen van een jeans. Van één ding moet er in ieder geval sprake zijn: it has to be comfy as f... En daar lijken de modehuizen maar wat graag gehoor aan te geven. Naast grote merken als Victoria Beckham, Balenciaga en Chloé, zullen als altijd ook de welbekende high-street merken niet lang daarna volgen. Geniet dus nog maar even van je favoriete chillpak, want voor komend jaar geldt: it's all about the baggy jeans!

De mooiste comfy broeken om je favoriete joggingbroek mee af te wisselen >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion