De schaakbord-print is de grootste modetrend van het moment

The Queen's Gambit's invloed reikt verder dan enkel het scherm

streetstyle in parijs
Edward BerthelotGetty Images

Een van de meest besproken series van het jaar is ongetwijfeld de Netflix hitserie The Queen's Gambit. De wereld werd meegesleurd in de wereld van Beth en raakte (opnieuw) in de ban van schaken. Nu blijkt dat de invloed van The Queen's Gambit verder reikt dan het scherm - ook op modegebied laat de serie haar sporen achter. Onze Instagram-feeds staan vol met mode-items met geruite schaakbord-patronen, en dat is geen toeval.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De geruite schaakbord-print trend

Hoewel de op de sixties-geïnspireerde kledingstijl van Beth en haar opvallende beautylooks een grote stempel drukken op de sfeer én de populariteit van de serie, speelt het schaken misschien wel de allergrootste rol in het verhaal. Nadat zo ongeveer iedereen zich massaal is gaan verdiepen in schaken sinds de lancering van de serie, dringt de invloed van het eeuwenoude spel ook door tot onze Instagram-feeds in de looks van onze favo influencers.

Natuurlijk is het niet alsof ruiten nooit on trend waren en nu opeens populair zijn, maar er is wel een opvallende verbinding te leggen tussen de timing van de heropleving van de trend en het uitkomen van de serie. Er is bovendien één item dat de kern lijkt te vormen van de nieuwe trend, de geruite jas van het Zweedse label Stand Studio. Er zijn twee varianten die we overal tegenkomen, van een beigekleurige faux-fur ontwerp van het label tot een zwart-witte teddy variant.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Met referenties als "Queen’s gambit enthusiast" en "Channeling my inner Beth" die verschijnen bij de geruite outfits in kwestie van vele influencers, lijkt het erop dat wij niet de enige zijn die een link zien tussen de serie en de nieuwe trend. Natuurlijk komt de schaakbord-print trend ook terug in de collecties van meer labels dan enkel Stand Studio. Modehuizen als Erdem, Louis Vuitton en Marine Serre toonden al in hun Herfst/Winter 2020 collecties dat de ruit een grote trend zou worden dit seizoen, en het grote succes van The Queen's Gambit lijkt dit volledig te bevestigen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion