Blighlighter: wat is het precies en hoe gebruik je het?

We zetten ook vast onze favorieten op een rij

model met nude lipstick en roze glitter oogschaduw
Valentina Vos

Zelfs als je, net als ik, graag make-up draagt, kan je make-uproutine soms voelen als hard werken (first world problems, noemen ze dat) door alle stappen die je moet doorlopen; foundation of BB-cream, concealer, highlighter, contour, bronzer, blush en highlighter. En dan houden we de eyeliner debacles nog buiten beschouwing. Dus hoe fijn is het als je een multifunctioneel beautyproduct te pakken hebt? Dat is precies wat make-upartist Jamie Greenberg ook dacht.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Blush en highlighter in één

Greenberg is één van de vaste visagisten van celebs als Kaley Cuoco, Rashida Jones en Joey King. Ze is daarnaast de oprichter van Jamie Make-up en lanceerde onlangs een product dat ze liefkozend een blighlighter noemt; een blush en highlighter in één. Het goedje is momenteel verkrijgbaar in drie kleuren: The Pink One, The Nude One en The Cherry One. In het palette lijken ze misschien op standaard blushes met een crème-textuur, maar zoals Greenberg uitlegt aan Byrdie, is dat niet helemaal het geval.

“Toen ik vooronderzoek deed en op de markt aan het rondkijken was, kwam ik wel blushes tegen waar glitters in verwerkt waren, maar dan was het in een heel grote hoeveelheid of zaten er heel grote glitter chunks in,” vertelt ze in een interview met Byrdie. “Toen ik bezig was met mijn eigen formule, wilde ik dat de huid er juist glowy uitzag. Zónder dat het lijkt alsof je een flinke laag make-up op hebt.”

Highlighter aanbrengen

Je brengt de blighlighter op aanraden van Greenberg als allerlaatste stap aan in je make-uproutine en je hebt er niet eens een blush-kwast voor nodig. Je kunt het best je middelvinger of wijsvinger gebruiken en de blush in een ronddraaiende beweging aanbrengen. Vervolgens dep je het omhoog, de blush blendt dan min of meer in de huid. Dat is het: je bent nu good to glow!

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Jammer genoeg zijn de producten van Jamie vooralsnog niet verkrijgbaar in Nederland. Toch is de blighlighter geen nieuwe speler op de beautymarkt, bekijk en shop onze favorieten hieronder:

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion