De bodychain uit de zeroes is terug: Chanel steekt het accessoire in een modern jasje

Chanel brengt dit gevreesde mode-item uit de zeroes terug

Paris Haute Couture Week is momenteel in volle gang en de grootste modehuizen tonen hun exclusieve collecties. Zo ook Chanel, die de kijkers meenam in een dromerige Franse bruiloft. Naast de bijzondere kledingstukken was het vooral een specifiek accessoire dat opviel. Tijdens de show toonde één model misschien wel een van de meest controversiële trends uit de naughties; de bodychain.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Chanel's bodychain

Gehuld in een baljurk die we in onze wildste dromen zouden dragen tijdens de meest extravagante bruiloft (in de verre toekomst) droeg één van de modellen rond haar blote middenrif een buikketting die bestond uit een delicaat snoer van meerdere parels. Hoewel dit een haute couture-look is, bracht het item ons meteen terug naar de outfits van vele popsterren in de jaren 2000 waar het gewaagde accessoire werd gecombineerd met ultra low waisted jeans en de kleinste croptops (remember Christina Aguilera en Rihanna circa 2005?).

Throwback-accessoire

Chanel zou Chanel niet zijn als er niet een moderne twist werd gegeven aan de klassieke en tijdloze stijl van het modehuis. Sinds het overlijden van Karl Lagerfeld heeft zijn rechterhand en ontwerpster Virginie Viard het roer overgenomen en tilt ze de collecties van Chanel naar een moderner niveau. Met de toevoeging van de gewaagde heupketting slaagt Viard erin het throwback-accessoire te moderniseren op een manier die zelfs passend aanvoelt in een couture collectie, en tegelijk ook een nieuw tijdperk inluidt voor de Chanel-vrouw.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion