Pre-loved fashion verkopen was nog nooit zo makkelijk met dit gewilde Scandinavische platform

H&M lanceert Zweeds vintage modeplatform Sellpy nu in Nederland

sellpy   hm group
Sellpy - H&M Group

Het is al enige tijd on the rise; vintage fashion wordt langzamerhand een steeds groter onderdeel van de mode-industrie. Nu lanceert H&M het tweedehands modeplatform Sellpy in Nederland dat al jarenlang een groot succes is in Scandinavië. Dit vintage modeplatform maakt het kopen en verkopen van tweedehandskleding een stuk aantrekkelijker.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

H&M lanceert Sellpy in Nederland

Het kopen van tweedehandskleding is al enige tijd steeds populairder aan het worden, en zeker nu we meer tijd dan ooit thuis doorbrengen. Het is niet alleen leuk om bijzondere items te ontdekken, ook draagt het bij aan de verduurzaming van de mode-industrie: er hoeft minder nieuwe kleding op de markt te worden gebracht waardoor de mode-industrie een stuk meer circulair wordt. Door hun vergrootte focus op duurzaamheid investeert H&M al enige tijd in verschillende projecten gericht op re- en upcyling en kledinghuur en reparatie. H&M (zelf ook een Zweeds bedrijf) investeerde al sinds het begin in Sellpy waarna het in 2019 mede-eigenaar werd. Na jarenlang groot succes te hebben gekend in Scandinavië brengt H&M het platform nu voor het eerst naar Nederland.

Mode-items verkopen was nog nooit zo makkelijk

Via Sellpy kun je zowel pre-loved fashion items kopen als verkopen. Nu is het shoppen van vintage-items vaak niet zo'n groot probleem, maar het online plaatsen van je eigen items kan soms net een brug te ver zijn. Een grote plus is daarom dat je bij Sellpy niet zelf de foto's van je kleding hoeft te maken; je stuurt de items gratis naar hen op waarna zij vervolgens het hele proces voor je uit handen nemen. Nog een groot voordeel is dat alle items door het Sellpy team worden gecontroleerd op kwaliteit en authenticiteit waardoor je altijd zeker weet dat je krijgt waar je voor betaalt.

sellpy   hm group
Sellpy - H&M Group

"We beoordelen, beschrijven en fotograferen handmatig alle items die we verkopen en hebben daarom meer dan 700.000 op kwaliteit gecontroleerde tweedehandsitems te koop op Sellpy.nl," vertelt Gustav Wessman, country manager Sellpy Nederland in een interview met Glamour. "Als koper shop je bij ons met dezelfde shoppingervaring en hetzelfde gemak als wanneer je winkelt bij een e-commerce site die nieuwe artikelen verkoopt."

How to?

Het plaatsen van je allereerste bestelling bij Sellpy is gratis. Wat je moet doen? Je bestelt een gerecyclede Selly-tas aan waar je vervolgens al je items indoet en gratis verzendt naar het platform. Wanneer een item wordt verkocht ontvang je 40 procent van de verkoopprijs, min één euro per item dat Sellpy voor je te koop aanbiedt.

"Dit transparante model betekent dat we de verkoopopbrengst delen met de klant en is ook een van de redenen dat we al meer dan zeven miljoen items hebben verkocht in Zweden en Duitsland en veertien miljard liter water (5.600 zwembaden!) en 36.000 ton CO2 (3.600 rondjes rond de wereld rijden in een auto!) hebben bespaard," vertelt Gustav Wessman. Win-win situatie lijkt ons zo.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion