Bekende TikTokkers vertellen: zo word je succesvol op TikTok

Wat blijkt: fashion speelt een grote rol in het succes van deze TikTokkers

troy van dijk en glen fontein
Jasper Rens van Es

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Levi's.

TikTok: hét platform waar je terecht kunt voor handige tips en tricks (hallo tie-dye hack), catchy dansjes en vermakelijke video’s. En het platform waar Generation Z in uitblinkt. TikTok-sensaties Glen Fontein en Troy van Dijk weten daar alles van. Ze strikten niet voor niets honderdduizenden volgers in korte tijd. De twee 20-jarigen slaan de handen ineen met Levi's en onthullen aan Glamour hun geheimen tot succes. We kunnen alvast verklappen: fashion speelt daar een grote rol in. Benieuwd naar hun ultieme tips om groot te worden op TikTok? Komen ze!

Zorg dat de basis in orde is

First things first: de kwaliteit én de belichting van je video's moeten in orde zijn. Een simpele tip, maar héél belangrijk volgens de boys.

Ga voor herkenbare content

"Het is heel belangrijk om relatable te zijn," aldus Troy. "De key is om een goeie mix te maken tussen wat jij zelf leuk vindt en wat je volgers graag willen zien." Glen vertelt dat hij zelf graag de straat op gaat om herkenbare situaties tegen te komen. "Ik ga vaak naar buiten om geïnspireerd te raken voor sketches."

Creëer een persoonlijke band met je volgers

Troy: "Je bouwt een relatie op met je volgers. Dat werkt eigenlijk hetzelfde als hoe je een band krijgt met iemand in real life. Nu doe je dat via video. De truc is om het te doen op een authentieke manier, zoals je het in het echt ook zou doen. Bijvoorbeeld door middel van inside jokes, interactie met je volgers of door terugkerende elementen te creëren."

Zorg voor een aparte en opvallende kledingsstijl

"Ik bestel kleding op de meest rare websites om er net iets anders uit te zien dan de meeste mensen," vertelt Glen. "Ik merk dat die outfits ervoor zorgen dat mijn video's meer bekeken worden. Ik krijg vaak comments over mijn kledingkeuze." Troy benadrukt dat de eerste drie seconden in een video cruciaal zijn. “Dan beslist iemand om verder te scrollen óf om te blijven kijken. Kleding kan daarbij in je voordeel werken.”

Voor welke kleding Glen en Troy dan het liefst kiezen? Levi's, natuurlijk! "Ik heb een streetachtige stijl, met veel flanellen shirts en Levi’s-broeken met een loose fit," aldus Troy. "Wat ik zo nice vind aan Levi’s, is dat de kwaliteit van hun kleding zo goed is. Dat vind ik belangrijk.” Beide jongens hechten veel waarde aan duurzaamheid - en laat Levi's nu net een duurzame collectie hebben gelanceerd, met items die niet alleen duurzaam (dat betekent: goeie kwaliteit én goed voor het milieu) zijn, maar er ook nog eens verdomd goed uitzien op video (én in real life, natuurlijk).

ERVAAR LEVI’S® 247-VOORDELEN VANDAAG
Download de Levi’s® 247 app nu.

En mocht je je nog afvragen waarom duurzaam shoppen belangrijk is - dan herinnert Glen je daar graag aan: "Kwaliteit staat boven kwantiteit. Het is beter voor het milieu om minder te kopen en voor de duurzamere merken te gaan. Zo kies je ook eerder écht mooie kleding, dat dan weer helpt om je als TikTokker te onderscheiden." Glen en Troy zijn al fan van Levi's duurzame collectie, jij ook?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion