Dit is de echte betekenis achter Meghan Markle's jurk tijdens het Oprah-interview

Natuurlijk koos Meghan niet voor zomaar een jurk...

De wereld is momenteel volledig in de ban van het interview van Meghan Markle en Prins Harry met Oprah. Hoewel de nadruk vooral ligt op de schrikwekkende onthullingen die vooral Meghan maakte over haar leven binnen de royal family, blijkt ook haar modekeuze net zo betekenisvol. Natuurlijk koos Meghan niet voor zomaar een jurk, maar ging ze voor een ontwerp met betekenisvolle referenties die haar verhaal ondersteunen én kracht bijzetten.

Meghans betekenisvolle Armani-jurk

Het komt niet als een verrassing dat Meghan bewust heeft gekozen wat ze zou dragen tijdens eens van de meest belangrijke en invloedrijke interviews van haar leven. Wat bovendien de hele wereld over zou gaan. In haar tijd in het Britse koningshuis maakte Meghan vaak een duurzaamheid statement met haar modekeuzes en koos ze bewust voor bepaalde ontwerpers gelinkt aan het land of event waar ze aanwezig was.

Tijdens het interview met Oprah Winfrey was dit niet anders. Meghan was gehuld in een zwarte zijden Giorgio Armani-jurk met een V-hals detail, afgewerkt met afbeeldingen van lotus bloemen (die overigens omgerekend zo'n 3.951 euro kost). Volgens de koninklijke expert van Town & Country koos Meghan de jurk speciaal vanwege de symboliek die verbonden zit aan de lotusbloem. Deze bloeit namelijk altijd, ondanks uitdagende omstandigheden en vertegenwoordigt de bloei van de wedergeboorte. En laat dat nu net zijn wat Meghan wil uitstralen met het interview.

Ode aan prinses Diana

Meghan droeg ook enkele accessoires die een subtiel eerbetoon waren aan princess Diana. Naast haar zwarte Aquazzura-hakken droeg Meghan een diamanten Cartier-tennisarmband die ooit eigendom was van prinses Diana. Meghan zou Oprah hebben verteld dat ze de armband bewust droeg, zodat ze toch een beetje bij hen aanwezig zou zijn. Deze specifieke armband werd door Diana gedragen tijdens een van haar laatste publieke verschijningen ooit voordat ze stierf, tijdens een optreden van Het Zwanenmeer in de Royal Albert Hall in juni 1997.

Naast dat dit een mooi eerbetoon is aan haar overleden schoonmoeder krijgt Meghans look extra betekenis doordat prinses Diana ruim twintig jaar geleden eenzelfde interview deed nadat ze 'haar waarheid' wilde delen over haar mislukte huwelijk met Prins Charles. Wanneer we de afbeeldingen van Meghan en Diana's looks naast elkaar leggen zijn de gelijkenissen groot. Het valt gelijk om dat zowel Diana als Meghan een zwarte look dragen tijdens deze betekenisvolle momenten, afgewerkt met een V-hals. Hoewel niet officieel bevestigd, lijkt ook dit een keuze te zijn die bewust is genomen door Meghan, om zo haar betekenisvolle versie van het verhaal terug in eigen hand te nemen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion