Amsterdams streetwear label Patta lanceert capsulecollectie met Tommy Hilfiger

We vinden dit nu al één van de meest inspirerende samenwerkingen van het jaar

patta x tommy
Courtesy Patta x Tommy

De afgelopen dagen toonde het Nederlandse streetwearlabel Patta verschillende teasende beelden van een bijzondere samenwerking met het Amerikaanse modelabel Tommy Hilfiger waar we meteen door geïntrigeerd waren. Nu is het nieuws eindelijk bevestigd dat de twee labels inderdaad de handen ineen slaan voor een exclusieve capsulecollectie, waarin inclusiviteit en de Afrikaanse gemeenschap wordt gevierd.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Patta x Tommy

Patta werd in 2004 opgericht door Edson Sabajo en Guillaume Schmidt en wordt vaak gekenmerkt door ontwerpen met een achterliggende betekenis. Het is dan ook niet gek dat hun nieuwste samenwerking wederom een krachtige boodschap bevat. De collectie is een ode aan de eenheid en gemeenschap van de zwarte cultuur, waarin de Pan-Afrikaanse vlag ten grondslag ligt aan de ontwerpen. "Het samenvoegen van wereldwijde Afrikaanse gemeenschappen onder één vlag is het doel van de nieuwste collectie van Patta x Tommy," stelt het merk op Instagram.

De collectie zelf bevat verschillende ontwerpen variërend van T-shirts, hoodies, jeans en accessoires, waar het kenmerkende wit, rood- en blauwkleurige Tommy-logo opnieuw is vormgegeven in de kleuren van de vlag, om zo de Afrikaanse cultuur en haar gemeenschappen op de voorgrond te plaatsen. "Uiteindelijk verenigt deze vlag iedereen uit de Afrikaanse diaspora," stelt brand director Lee Stuart in een interview met Hypebeast.

Ode aan eenheid

"Als een black-owned merk uit Nederland, wilden we dat de collectie de klassieke Tommy-esthetiek zou krijgen, maar het tegelijk onze roots representeert," stelt Stuart verder. "In een tijd van verdeeldheid vertegenwoordigt de vlag de Pan-Afrikaanse eenheid; een gevoel van onderling verbonden geschiedenissen, huidige tijden en de toekomst die voor ons ligt," stelt Patta via Instagram.

We vinden dit nu al één van de meest inspirerende samenwerkingen van het jaar door de krachtige ode die met de collectie wordt gebracht aan de essentie van eenheid en samenhorigheid. En zeker in een tijd als deze waar wederkerige acceptatie en de viering van diversiteit en inclusiviteit soms ver te zoeken lijkt, is het een welkome en nodige boodschap.

De Patta x Tommy-collectie is vanaf 9 april 13:00 uur verkrijgbaar op de Patta x Tommy webshop en in de Patta winkel in Amsterdam en Milaan. Patta en Tommy Hilfiger zullen een donatie maken aan drie organisaties die gemeenschappen van de Afrikaanse diaspora ondersteunen: The Black Archives uit Amsterdam, Sistah Space in Londen en The Good Neighborhood Collective in Milaan.

De campagne is gemaakt door de Marokkaanse kunstenaar Hassan Hajjaj.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion