Het is officieel: de nineties naked dress is terug in een modern jasje

In een tijdperk waarin Y2K fashion hoogtij viert komt deze controversiële jurk weer terug

kate moss
Getty Images

Velen zullen zich dat iconische eerste seizoen van Sex and the City nog wel herinneren waarin Carrie de befaamde ieniemienie nude spaghetti-jurkje draagt tijdens haar eerste date met Mr. Big. "It's the naked dress!" roepen de vrouwen over het ontwerp. In diezelfde periode wordt een jonge Kate Moss gespot in een volledig doorzichtige slipp dress tijdens een modefeestje - een look die ruim twintig jaar later nog steeds iconisch is. De naked dress kent vele vormen, en maakt anno 2021 een stijlvolle comeback in de collecties van verschillende modehuizen. En dat ziet er zó uit.

Naked dress in 2021

Het afgelopen jaar werd de modewereld gedwongen om creatief om te gaan met de uitdagingen en toch weerhield dat de modelabels er niet van hun vernieuwende collecties te creëren én te tonen. Nog steeds is het nineties en zeroes-tijdperk een grote inspiratie voor modehuizen. Tussen de 90's sci-fi en minimalistische looks door was daar plots die iconische én controversiële jurk uit de naughties.

De naked dress maakt in de afgelopen Herfst/Winter 2021-shows sinds lange tijd een terugkeer, en we are here for it. De jurk in kwestie werd gespot op de catwalks van modehuizen Coperni en Mugler, waar de jurken het middelpunt van de collectie waren. Dit keer geen mini-jurk met spaghettibandjes à la Carrie Bradshaw, of de vloerlange slip dress van Kate Moss, maar een combinatie tussen beiden ontwerpen met een moderne twist.

mugler fw21
Mugler FW21
Courtesy Mugler
coperni fw21
Coperni FW21
Courtesy Coperni

Extra naked, extra sparkle

In beiden gevallen heeft het ontwerp de vorm van een mini-jurk in combinatie met bredere halslijn en mouwen die de schouders nét wel of niet bedekken. Bovendien wordt duidelijk dat de naked dress anno 2021 meer onthullend is dan ooit én een extra nineties-touch krijgt in de vorm van fonkelende rhinestones die de gehele jurk bedekken. Extra naked met extra sparkle, please.

Bij Coperni sloot topmodel Mica Argañaraz de show in de dazzling doorschijnende jurk met daaronder enkel een onderbroek, waar in de Mugler-show model Hunter Schafer de catwalk afliep in een nude kleurige jurk waarin zowat niets bedekt bleef. Het is duidelijk dat we opnieuw toe zijn aan kleding waarin we ons voor even voelen alsof we bij dat modefeestje van Kate Moss zijn in 1993. Shop hieronder de mooiste naked dress naar jouw keuze, van Carrie's variant tot de moderne 2021-versie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion