Ganni slaat de handen ineen met opkomend modelabel Ahluwalia

Moderne items met een edgy randje die we gelijk willen dragen naar ons eerste post-lockdown feestje

ganni x ahluwalia
GANNI X AHLUWALIA

Het Deense modelabel Ganni verovert al jaren het straatbeeld met hun stijlvolle ontwerpen in de gewilde Scandi-style. Nu slaat het label de handen ineen met een opkomend Londens modelabel met een unieke collectie als resultaat die je ongetwijfeld aan je stijlvolle lentegarderobe wil toevoegen. Meet Ganni x Ahluwalia - een collectie waarin cultuur en duurzaamheid centraal staan.

Ganni x Ahluwalia

Het opkomende Londense label Ahluwalia werd opgericht door Priya Ahluwalia en focust op de Indiaas-Nigeriaanse roots van de ontwerper die worden verwerkt in duurzame collecties. Met haar impactvolle kijk op mode werd Ahluwalia niet voor niets één van de acht talentvolle merken die de prestigieuze LVMH-modeprijs in ontvangst mocht nemen.

Deze unieke focus komt volledig terug in de Ganni x Ahluwalia collectie, waarin een versmelting van Ahluwalia's erfgoed en Londense roots met Ganni's stijlvolle Scandinavische stijl plaatsvindt. Het resultaat is een moderne collectie met een edgy randje, bestaande uit negentien verschillende items variërend van shirts en jumpsuits tot jurken en jassen, die we gelijk willen dragen naar ons eerste post-lockdown feestje.

ganni x ahluwalia
GANNI X AHLUWALIA
ganni x ahluwalia
GANNI X AHLUWALIA

Ganni x Ahluwalia collectie

De huidige coronacrisis heeft naast een immense impact op de wereldwijde gezondheid ook een groot effect gehad (en nog steeds) op de mode-industrie. Modehuizen moesten shows uitstellen en winkels voor onbepaalde tijd sluiten, waardoor veel items niet konden worden verkocht.

De Ganni x Ahluwalia samenwerking geeft hier een positieve draai aan door een duurzame collectie te creëren gemaakt van deadstock stoffen van niet-verkochte ontwerpen uit eerdere collecties. Zo kun je bepaalde kenmerkende prints van oudere Ganni-collecties herkennen in de nieuwe ontwerpen. "Het doel van de collectie is iets moois creëren uit de ontberingen van de pandemie," stelt Ganni's creative director Ditte Reffstrup in een persbericht.

Duurzame vrouwenkleding

Dit is bovendien de eerste keer dat Priya Ahluwalia een vrouwencollectie maakt. "Ik ben erg enthousiast over Ahluwalia's eerste officiële vrouwencollectie en ik ben heel blij dat het in samenwerking met Ganni is," stelt Priya in het persbericht. "Toen ik met mijn onderzoek voor de collectie begon, dacht ik aan zowel Ganni's als aan mijn eigen liefde voor een goed feestje. Ik wilde kleding maken waarin vrouwen zich sexy en sterk voelen op de dansvloer, of dat nu thuis is of in een club."

De Ganni x Ahluwalia collectie wordt op 23 april gelanceerd en is exclusief verkrijgbaar op webshop van Ganni en in Ganni-winkels.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion